La Liga -kierros päättyy maanantai-iltana hyvin mielenkiintoiseen otteluun, kun Real Madrid saa vieraakseen hyvään vireeseen taas päässeen Real Sociedadin. Vierasjoukkue on sarjassa viidentenä, ja taistelee paikasta ensi kaudeksi eurokentille. Liekeissä on ollut etenkin 21-vuotias ruotsalainen Alexander Isak, joka on tehnyt viimeisissä kuudessa sarjaottelussaan peräti yhdeksän maalia vain 12 laukauksella. Real Madrid puolestaan haluaa kutistaa Atlético Madridin sarjajohdon jälleen vain kolmeen pisteeseen.

Kotijoukkue Real Madrid on silti niin ikään hyvässä vireessä, sillä Madridilla on allaan viiden ottelun voittoputki. Neljässä viimeisessä ottelussa sen verkkoon ei ole tehty maalin maalia. Jos hyvä putki jatkuu tänäänkin, pääsee Real Madrid erinomaisen kutkuttavissa asetelmissa sunnuntaina pelattavaan derbyyn Atlético Madridia vastaan.

Real Madrid on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista erittäin paljon. AS laskee Real Madridin kokeneen kauden aikana yhteensä huimat 41 loukkaantumista. Vain kolme pelaajaa – kakkosvahti Andri Lunin, laitapuolustaja Ferland Mendy ja keskikenttäpelaaja Casemiro – on säästynyt loukkaantumisilta, ja heistäkin Casemiro oli kahdesta pelistä sivussa koronavirustartunnan vuoksi.

Viime viikolla Madridilla oli yhtä aikaa yhdeksän loukkaantumista, mutta nyt Zinédine Zidane saa heistä neljä takaisin käyttöönsä. Sairaslistalta ovat poistuneet Álvaro Odriozola, Marcelo, Fede Valverde ja Rodrygo. Kukaan heistä on tuskin avauksessa Real Sociedadia vastaan, mutta Zidanella on joka tapauksessa vaihtopenkillä enemmän vaihtoehtoja käytössään.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📋✅ ¡Estos son los 21 jugadores convocados para el partido 🆚 @RealSociedad!
#RealMadridRealSociedad

Vaikka Real Madridin edustusjoukkueen puolustajista on viime viikkoina ollut terveenä vain kolme, on Lucas Vázquezilla vahvistettu puolustuslinja pystynyt neljään nollapeliin peräkkäin. Puolustus onkin ollut Madridin paras hyökkäys, sillä tehot ovat levänneet viime kauden tapaan erittäin paljon Karim Benzeman harteilla.

[readmore from=Real-Madrid]

Edelleen sairaslistalla oleva Benzema on tehnyt Madridille 17 maalia, ja joukkueen muut seitsemän hyökkääjää yhteensä 12. Kaava on tuttu viime vuodelta, jolloin ranskalainen paukutteli 30 maalia, ja Vinicius, Eden Hazard, Marco Asensio, Lucas Vázquez, Mariano Díaz, Rodrygo, Luka Jovic ja Gareth Bale yhteensä 25.

Vierasjoukkue Real Sociedad saa illan ottelussa takaisin 14 ottelua loukkaantumisten vuoksi missaneen David Silvan sekä Carlos Fernándezin. Sivussa ovat sen sijaan pitkäaikaisloukkaantunut Asier Illarramendi sekä pelikieltoaan kärsivä La Ligan riketilaston ykkönen Mikel Merino.