Barcelona varmisti tiistaina paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun se kaatoi hyvin varamiehisellä joukkueella vieraissa Kiovan Dynamon maalein 4-0. Barcelonan edustusmiehistössä debytoivat täydet minuutit keskuspuolustuksessa urakoinut Óscar Mingueza, 21, sekä viimeiseksi kymmenminuuttiseksi kentälle päässyt hyökkääjä Konrad de la Fuente, 19. Molemmat ovat Barcelonan akatemian La Masian kasvatteja, ja saivat pelivuorosta varmasti intoa tulevaan.

– Olen todella onnellinen. Niin monen vuoden työnteon ja raatamisen jälkeen, oli kuin unelma debytoida maailman parhaassa joukkueessa, ja tehdä se vieläpä Mestarien liigassa, Mingueza sanoi BarcaTV:n haastattelussa.

– Olin miettinyt koko viikon, pelaisinko vai en. Kun kuulin pelaavani, ajattelin perhettäni, ystäviäni ja kumppaniani, jotka ovat olleet rinnallani aina, sekä kaikkea tekemääni työtä. Toivon, että tämä on jonkin hyvin suuren alku.

Topparien loukkaantumissuman vuoksi pelivuoron saanut Mingueza oli tyytyväinen myös Barcelonan joukkueen kokonaispanokseen.

– Emme antaneet Dynamolle paljon tilaisuuksia. Etenkin toisella puoliajalla pelasimme erittäin hyvin. Kun menetimme pallon, riistimme sen nopeasti takaisin. Pelasimme hyvää jalkapalloa niin pallon kanssa kuin ilmankin.

Barcelonan ilta oli yhdysvaltalaisittain historiallinen, sillä kentällä oli samaan aikaan kaksi Yhdysvaltojen maajoukkuetta edustavaa pelaajaa. Ajaxista täksi kaudeksi hankitun laitapuolustaja Sergiño Destin, 20, tekemä voittomaali oli paitsi miehen ensimmäinen maali Barcelonan paidassa niin myös ensimmäinen yhdysvaltalaispelaajan tekemä maali Barcelonalle Mestarien liigassa. Miamissa syntynyt Konrad de la Fuente puolestaan debytoi USA:n A-maajoukkueessa marraskuussa.

Analistas

@SomosAnalistas_
¡ESTADOS UNIDOS SE ENCUENTRA DE FIESTA!🔴🇺🇸

- Primer gol en Champions League para Dest en Barcelona
- Debut en Champions League para Konrad de la Fuente en Barcelona

El lateral y delantero de los Estados Unidos

Lähde: AS