Mundo Deportivo kertoo, että Barcelona aikoo ryhtyä oikeustoimiin sanomalehti ABC:tä vastaan. ABC:n toimittaja Salvador Sostres kirjoitti tiistaisen Mestarien liiga -ottelun jälkeen Barcelonan 17-vuotiaasta Ansu Fatista hyvin rasistiseen sävyyn, eikä seura aio jäädä toimettomaksi. Barcelonan haaste kohdistuu sekä lehteen että Sostresiin.

Sostres kirjoitti Fatista Barcelona-Ferencvaros -ottelun jälkeen näin:

– Ansu juoksee kuin gaselli, kuin hyvin nuori musta mattokauppias, jonka näet yhtäkkiä juoksevan Paseo de Graciaa (yhtä Barcelonan pääkaduista) pitkin, kun joku huusi ”Varokaa, varokaa”, ilmoittaen poliisin saapuneen. Viidakon merkkejä kaupungin sydämessä.

– Nyt sellaista ei enää tapahdu, koska Ada Colaulle (Barcelonan pormestarille) rikollisia ovat poliisit eivätkä mattokauppiaat, joiden ei enää tarvitse juosta. On totta, että ilman turisteja heidän bisneksensäkin on kärsinyt.

Ansu Fatin hyökkääjätoveri, ranskalainen Antoine Griezmann reagoi kirjoitukseen nopeasti Twitterissä.

– Ansu on erinomainen poika, joka ansaitsee kunnioitusta kuten kaikki muutkin ihmiset. Ei rasismille ja ei huonolle kasvatukselle, Griezmann kirjoitti.

Antoine Griezmann

@AntoGriezmann
Ansu es un chico excepcional que merece respeto como cualquier ser humano. No al racismo y no a la mala educación.

Tukea Griezmann, Barcelona ja Fati saivat myös englantilaiselta hyökkääjälegendalta Gary Linekeriltä, joka kommentoi asiaa näin:

– Vastenmielistä. Aivan kuin olisimme matkustaneet 50 vuotta ajassa taaksepäin, Lineker kirjoitti Mundo Deportivon mukaan.

Kritiikkiin yhtyi myös Barcelonaa läheltä seuraava Onda Ceron urheilutoimittaja Alfredo Martínez, joka peräsi vastuunkantoa paitsi kyseiseltä toimittajalta, myös tämän työnantajalta.

– Hienoa, Griezmann. Ongelma ei ole kuitenkaan vain artikkelin kirjoittanut kunniation toimittaja vaan myös media, joka antoi hänelle kaiuttimen. Jos ABC ei oikaise tai poista juttuaan, on se yhtä syyllinen tai enemmänkin, kuin artikkelin kirjoittaja, joka pyrkii vain provosoimaan, Martínez kirjoitti.

Alfredo Martínez

@Alfremartinezz
Bien Griezmann. El problema además del indigno autor del artículo es el medio que le da el altavoz. Si @abc_es no lo rectifica o corta es tan culpable o más que el autor del artículo que lo que busca es provocar . Pero no todo vale

Antoine Griezmann

@AntoGriezmann
Ansu es un chico excepcional que merece respeto como cualquier ser humano. No al racismo y no a la mala educación.