Saúl Ñíguez uskoo, että David de Geaan kohdistuva kritiikki ei haittaa maalivahtia itseään, mutta se vaivaa koko Espanjan maajoukkuetta.

De Gea, 28, on noussut Manchester Unitedissa torjujien eliittiin, ja moni pitää häntä maailman parhaana maalivahtina. Esitykset Espanjan maajoukkueessa eivät kuitenkaan tue väitettä.

Viimeisistä 24 kohtaamastaan laukauksesta de Gea on päästänyt selkänsä taakse 13 kappaletta, eli yli puolet.

Moni La Rojan kannattaja vaatii jo toista maalivahtia Espanjan tolppien väliin, mutta Saúlin mukaan de Gea on saanut syyttä lokaa niskaansa.

– Se vaikuttaa meihin kaikkiin, kun yhtä pelaajaa kritisoidaan niin paljon, sanoi Atlético Madridin pelaaja Goalin mukaan.

– Hän on yksi maailman parhaista. Minusta on epäreilua, että de Geaa syytetään.

– Minun mielestäni hän ei kärsi itseluottamuksen puutteesta. Hän on osoittanut vahvaa luonnetta, mutta tämä negatiivinen energia ei ole hyväksi kenellekään. Olisi parhaaksi puuttua siihen ja puhua muista asioista.

– Jos David päästää maaleja, se ei ole minusta hänen vikansa, vaan meidän kaikkien. Meidän kaikkien on kiinnitettävä enemmän huomiota (puolustamiseen).

Espanja etenee Nations Leaguessa ensi kesänä pelattavaan lohkovoittajien turnaukseen vain, jos sen lohkovastustajat Englanti ja Kroatia pelaavat sunnuntaina tasapelin Wembleyllä. Espanja ei voi kuitenkaan enää pudota A-liigasta.