Kun Villarreal myi helmikuussa parhaan maalintekijänsä Cédric Bakambun (9 maalia 14 sarjaottelussa) kiinalaiseen Beijing Guoaniin yli 73 miljoonan euron jättisummalla, merkitsi se kahta asiaa. Ensinnäkin ”Keltaisella sukellusveneellä” olisi palava tarve uudelle maaliahneelle hyökkääjälle, ja toisekseen sen kassassa olisi liikkumavaraa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kesäkuussa Villarreal onkin pannut tuulemaan. Torstaina se teki seuran ennätyshankinnan, kun se hankki 20 miljoonalla eurolla Ranskan liigan Angersista kamerunilaishyökkääjä Toko Ekambin (lue lisää). Lehtitietojen mukaan tänään on puolestaan tulossa sisään toinen tunnettu maalitykki samanmoisella summalla.

OptaJose

@OptaJose
3413 - Gerard Moreno has played 3413 minutes in La Liga this season, the most for a forward in the Top 5 European Leagues. Return

Kyse on 26-vuotiaasta Gerard Morenosta. Espanyolin hyökkääjässä on varsinaisesti 40 miljoonan euron ulosostohinta, mutta AS:n mukaan Villarreal saa Morenon puoleen hintaan, sillä se omistaa edelleen puolet Morenon pelaajaoikeuksista.

Moreno on Espanyolin kasvatti, mutta Villarrealissa jo hyvin tuttu pelaaja. Hän nousi pääsarjaan juuri Villarrealissa vuonna 2014, siirryttyään seuran junioreihin 18-vuotiaana vuonna 2010. Vuonna 2015 hän siirtyi kasvattajaseuraansa Espanyoliin edullisella 1,3 miljoonalla eurolla, mutta omistus jaettiin Espanyolin ja Villarrealin kesken.

[readmore from=Moreno-Gerard]

AS:n kertoman mukaan Espanyol kuittaa siirtosummasta 12 miljoonaa euroa nyt, ja loput kahdeksan miljoonaa vuosina 2019-2020.

Gerard Moreno teki Espanyolille päättyneellä kaudella 16 liigamaalia. Siirtymällä isompaan seuraan – viime kaudella viidenneksi sijoittuneeseen Villarrealiin – Moreno toivoo vihdoin nousevansa myös Espanjan maajoukkuerinkiin.