Barcelonan Lionel Messi saavutti keskiviikkona 100 maalin rajapyykin Mestarien liigassa, kun hän heilutti verkkoja kahdesti neljännesvälierien toisessa osaottelussa Chelseaa vastaan. Katalonialaiset etenivät kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 4-1.

Jalkapallosta dataa keräävä Opta on poiminut muutaman mielenkiintoisen tilaston Messin, 30, maaleista Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailussa.

Miten maalit syntyivät?

Messin vasenta jalkaa on usein ylistetty maailman vaarallisimmaksi, eikä ihme. Argentiinalaistaituri on pyssyttänyt 81 osumaa Mestarien liigassa juurikin paremmalla jalallaan. Oikealla jalalla hän on iskenyt 15 osumaa ja päällä neljä.

Maalin syntyajalla ei vaikuttaisi olevan Messille suurta merkitystä, sillä hän on tehnyt 49 maalia otteluiden ensimmäisellä jaksolla ja 51 toisella puolikkaalla.

Messin maaleista 11 on syntynyt rangaistuspotkuista ja kolme suorista vapaapotkuista.

Camp Noulla on juhlittu Messin maaleja 57 kertaa, vieraskentällä hän on onnistunut maalinteossa 41 kertaa ja neutraalilla kentällä kaksi kertaa.

Kollegat ja kärsijät

Messi on päässyt urallaan pelaamaan monien mahtavien pelaajien kanssa, ja ”Kirppu” saakin kiittää useasta osumastaan joukkuekavereitaan.

Andrés Iniesta on tarjonnut syötön 11 Messin Mestarien liigan maaliin. Dani Alves avusti argentiinalaista maalisyötöllä yhdeksässä osumassa. Luis Suárez on tehnyt esityön seitsemään Messin maaliin ja Neymar viiteen.

Arsenal on joutunut Messin maalien uhriksi yhdeksän kertaa kuudessa ottelussa.

AC Milania ja Celticiä argentiinalaistähti on kurittanut kahdeksan kertaa, ja Bayer Leverkusen on joutunut poimimaan pallon verkostaan Messin maalin jälkeen seitsemän kertaa kolmessa ottelussa.

Epäonnisimmat maalivahdit ovat olleet Bernd Leno ja Christian Abbiati, joiden taakse Messi on toimittanut pallon seitsemän kertaa.

Taistelu Ronaldon kanssa

Yllätys, yllätys! Maailmassa on vain yksi pelaaja, joka pystyy kilpailemaan Messin kanssa Mestarien liigan maalitehtailussa, ja se on Real Madridin Cristiano Ronaldo.

Ronaldolla, 33, on kasassa jo 117 osumaa Mestarien liigassa, mutta sadan maalin saavuttamiseen häneltä kului hieman enemmän aikaa kuin Messillä.

Portugalilaishyökkääjä ylsi sataan maaliin 137 ottelussa. Messillä meni sadan maalin tekemiseen 123 peliä.

Messi oli sadannen maalinsa syntyessä 30 vuotta ja 263 päivää vanha. Ronaldo oli ehtinyt sadannen maalinsa aikaan 32 vuoden ja 72 päivän kunnioitettavaan ikään.

Messi tarvitsi 524 laukausta saavuttaakseen rajapyykin. Ahkerasti ampuva Ronaldo tykitti 790 laukausta sataa maalia varten. Messi vietti kentällä 10 090 minuuttia ennen sadatta osumaansa. Ronaldo uurasti 11 848 minuuttia sadan maalinsa eteen.

Kaudella 2011-12 Messi teki Mestarien liigassa 14 maalia, joka on hänen paras saldonsa yhden sesongin aikana. Ronaldo taas osui kausilla 2013-14 ja 2015-16 puiden väliin 17 kertaa.