La Liga -kautta on vielä 11 kierrosta pelaamatta.

Mestari on jo käytännössä selvillä, ellei ihmeitä tapahdu. Se on Barcelona, jolla on kahdeksan pisteen etumatka Atléticoon.

Sen sijaan putoamiskamppailusta on tulossa hyvinkin mielenkiintoinen.

Málaga on jo pudonnut, vaikkei se vielä matemaattisesti varmaa olekaan. Málaga on kerännyt 27 ottelusta vain ja ainoastaan 13 pistettä. Seura on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä putoamisviivan paremmalta puolelta. Jollekin seuralle se olisi vielä teoreettisesti kurottavissa, mutta ei tälle Málagalle.

Málaga on napannut tällä kaudella vain kolme voittoa ja viimeksi täyttä pistepottia on saatu juhlia joulukuun alussa. Málagan surkea kausi ei tule yllätyksenä. Seuran kesän siirtoikkuna meni täysin penkin alle, sillä Málaga myi parhaat pelaajansa minimaaliseen summaan eikä saanut hankittua laadukkaita korvaajia.

Mitkä muut joukkueet ovat putoamisuhan alla? Käydään läpi. Málagan tavoin putoamisviivan alapuolella ovat Deportivo ja Las Palmas. Tosin 19. sijalla oleva Deportivo on vain kahden pisteen päässä viivan yläpuolella olevasta Levantesta.

Levante erotti juuri päävalmentajansa Juan Muñizin surkeiden tuloksien myötä. Levanten viimeisestä voitosta on aikaa reilut kolme kuukautta. Kolmikosta Deportivo, Las Palmas ja Levante kaksi vaihtavat sarjatasoa kauden päätteessä.

Levante toivoo hartaasti, että ykkösjoukkueen luotsiksi nostettu Paco López saa joukkueeseen uutta henkeä ja pikaisesti.

Tällä hetkellä todennäköisimmiltä näyttää se, että Las Palmas nousee Levanten ohi ja onnistuu säilyttämään sarjapaikkansa Paco Jémezin johdolla. Deportivon luotsiksi hiljattain nimitetty Clarence Seedorf ei ole saanut joukkueeseensa minkäänlaista ryhtiä ja galicialaisseuran etappi pääsarjassa on tulossa tiensä päähän.