Sevilla kukisti tiistai-iltana Atlético Madridin 3-1 ja eteni Copa del Reyn välieriin yhteismaalein 5-2 (raportti ottelusta). Numerot eivät jättäneet paremmuudesta mitään epäselvyyttä.

Atléticon valmentaja Diego Simeone saattaa saada ottelutapahtumien seurauksena kahden ottelun toimitsijakiellon. Erotuomari Juan Martínez Munuera lähetti ”Cholon” katsomoon kahden varoituksen myötä, tämän protestoitua tuomariratkaisuja 53. ja 81. peliminuutilla.

Toimitsijakielto uhkaa, koska Simeone taputti Martínez Munueralle katsomokomennuksen saatuaan. Tällaisista mielenilmauksista on Espanjassa ollut tapana palkita 2-3 ottelun peli- ja toimitsijakielloilla. Simeone kärsinee mahdollisen toimitsijakieltonsa ensi kauden Copa del Reyssä.

Cupista putoaminen oli argentiinalaiselle iso pettymys, sillä nyt joukkue ei tavoittele enää sen paremmin cup-gloriaa kuin Mestarien liiga-menestystäkään. La Ligassa Barcelona on jo 11 pisteen karkumatkalla, joten Atléticon paras sauma pokaalin voittamiseen on nyt Eurooppa-liigassa.

– Vastustajalla oli valtavasti energiaa, ja peli kulki kuten he toivoivat. He käyttivät hyvin paikkansa Wandalla ja aloittivat hyvin täällä. Me olimme lähellä päästä johtoon, ja tasoittaa pelin myöhemmin, mutta (Sevillan maalivahti) Sergio Rico pelasi todella hyvän ottelun, Simeone kertasi AS:n mukaan.

– Vastuu siitä, että putosimme nyt ja putosimme Mestarien liigasta, kuuluu minulle.

Atlético toivoi epäilemättä erityisen hartaasti yltävänsä finaaliin, koska tämänvuotinen loppuottelu pelataan joukkueen uudella kotiareenalla Wanda Metropolitanolla.

– Toiveemme olivat tässä cupissa korkealla, koska finaali pelataan meidän stadionillamme. Sevilla oli kuitenkin parempi, ja nyt täytyy katsoa eteenpäin, Atléticon keskikenttäpelaaja Koke totesi.

– On harvinaista, että päästämme kahdessa ottelussa niinkin monta maalia kuin viisi (toim. huom. 20 sarjapelissä Atlétin verkkoon on tehty 9 maalia). Meidän täytyy tarkastella virheitämme ja oppia niistä. Nyt vain yritämme sijoittua liigassa mahdollisimman korkealle ja päästä Eurooppa-liigassa mahdollisimman pitkälle.

 

Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Atlético Madrid kohtaa FC Kööpenhaminan.