La Ligan saralla puhutaan vuodesta toiseen Barcelonasta ja Real Madridista, Lionel Messistä ja Cristiano Ronaldosta. Mutta mistä on puhuttu eniten vuonna 2017?

Kokosimme yhteen kymmenen luetuinta juttua Laliiga.comissa vuonna 2017. Aina ei muuten kyse ole suurseuroista tai tähtipelaajista. Luetuimpien juttujen joukkoon kun mahtuu tarinoita tavallisesta elämästä.

Voit lukea nostetun jutun painamalla otsikosta (toimii linkkinä) tai lyhyen selostuksen perässä olevasta linkistä. Linkki avautuu aina uuteen välilehteen, jotta voit helposti palata lukemaan muita luettuja juttuja.

Jos et ole näitä vielä lukenut, nyt on korkea aika! Ja jos olet, lue uudestaan!

Luetuimmat jutut TOP 10

10. Hetki, jolloin Lionel Messi sekosi – kamera tallensi Barcelonan hyökkääjän villit tuuletukset
Palatkaamme vielä kerran viime kevääseen. Jokainen La Ligan ystävä muistanee, kuinka Barcelona teki mahdottomasta mahdollista ja käänsi PSG:tä vastaan 0-4-tappioaseman 6-5-voitoksi. Toinen osaottelu päättyi 6-1 ja ratkaisumaali syntyi lisäajalla. Pelaajien reaktioista saattoi aistia, kuinka isosta asiasta oli kyse. Katso tästä, miten Lionel Messi reagoi ratkaisuosumaan.

9. Kaikki eivät elä La Ligassa kuin Cristiano Ronaldo – puolustaja kulkee junalla töihin ja asuu vuokra-asunnossa
Syksyllä tarjosimme jutussamme perspektiiviä La Liga -pelaajien välisistä tuloeroista. Barcelonan ja Real Madridin lähes jokainen pelaaja on miljonääri ja jonkinasteinen tähti. Mutta La Ligassa on myös pelaajia, jotka ovat paljon lähempänä mattimeikäläisiä. Suosittelemme ehdottomasti lukemaan tämän jutun.

8. Saudi-Arabia kieltää FC Barcelonan paitojen käytön – Rangaistuksena jopa 15 vuotta vankilassa
Politiikka on aina enemmän tai vähemmän läsnä jalkapallossa. Kesäkuussa se oli enemmän. Lähi-idän valtapeli heijastui Barcelonaan yhteistyökumppanikuvioiden kautta. Lopputuloksena Barcelonaa kannattavien saudien kannatti ilmaista fanitustaan jollain muulla tavalla kuin seuran paitaan pukeutumalla. Tai ainakin kannatti valita paita sopivalta kaudelta. Lue juttu tästä.

7. Muistatteko Roberto Carlosin? Yksi kaikkien aikojen puolustajista sai vankilatuomion
Elokuussa kirjoitimme astetta ikävämmästä aiheesta. Pelaajaurallaan Roberto Carlos oli maailman parhaita, mutta siviilielämässä homma ei ole toiminut ihan yhtä hyvin. Lue tästä, mitä oikein kävi.

6. Kommentti: Barcelonan tasapaino järkkynyt dramaattisesti – Jérémy Mathieulle ei edes haluta syöttää
Keväällä Barcelonalla ei sujunut erityisen hyvin. Joukkue oli pulassa pelillisesti ja kokoonpanorakenteen suhteen. Juttua on mielenkiintoista lukea nyt, yli puoli vuotta myöhemmin. Siinä missä Barcelona on pelillisesti ja joukkueen rakenteen suhteen paremmassa taspainossa kuin jutun kirjoitushetkellä, Real Madrid on vastaavasti heikentynyt samoilla osa-alueilla. Verestä muistojasi ja lue juttu tästä.

5. Atlético-pakki otti kantaa jalkapalloilijoiden elämäntapoihin – ”Ostavat 400 euron kengät ja muuttuvat tähdiksi”
Lokakuussa kerroimme Atlético Madridissa pelaavan Filipe Luísin haastattelusta. Luís ei sanojaan säästellyt, kun hän kertoi jalkapalloilijoiden elämäntavoista, Atléticon kaaoksesta ennen Diego Simeonea, ominaisuudesta joka tekee Diego Costasta niin hyvän ja vielä Antoine Griezmannin sopimustilanteesta. Suosittelemme lukemaan (tästä).

4. Tältä näyttäisi Katalonian maajoukkue – ja tältä Espanjan maajoukkue ilman katalaaneja
Syksyllä kohkattiin Katalonian itsenäisyysäänestyksestä. Politiikka ulottui vahvasti myös jalkapalloon, sillä Espanjassa puhuttiin jo, millaisen maajoukkueen Katalonia saisi aikaan. Me hahmottelimme oman ehdotuksemme Katalonian maajoukkueen avauskokoonpanoksi – ja Espanjan avaukseksi ilman katalaaneja. Katso tästä, miltä näyttäisi.

3. Sergio Ramos kiihdyttää Neymar-huhuja – ”Helpompi siirtyä ensin PSG:hen kuin suoraan Real Madridiin”
Neymarista on riittänyt puhetta pitkin vuotta. Keväällä hän oli ratkaisemassa Barcelonan ihmenousua PSG:tä vastaan. Kesällä futismaailmaa ravisteltiin oikein kunnolla, kun Neymar lähtikin Barcelonasta juuri PSG:hen. Syksyn mittaan Neymar on yhdistetty siirtohuhuissa Real Madridiin. Lue tästä, mitä Sergio Ramosilla oli sanottavana asiasta.

2. Barcelonan peliä vaaditaan uusittavaksi – jo valtava määrä ihmisiä allekirjoittanut nettiadressin
Muistatko kun Barcelona teki keväällä ihmeellisen nousun ja pudotti PSG:n Mestarien liigassa? Moni ihasteli Barcelonan esitystä, mutta kaikki eivät olleet mielissään. Eräs Real Madridin kannattaja perusti adressin ja vaati ottelun uusimista. Lue tästä, mistä oikein oli kyse.

1. Barcelonasta lähtenyt puolustaja: ”En ole ensimmäinen enkä viimeinen tupakoiva jalkapalloilija”
Viime kesänä Jérémy Mathieu siirtyi Barcelonasta Portugaliin. Pian siirtonsa jälkeen hän puhui avoimesti tupakoinnistaan. Mathieun mukaan tupakoinnilla ei ole väliä, jos kentällä homma toimii. Mutta toimiko se? Ja vaikuttiko tupakointi peliesityksiin? Lue juttu tästä.