Yksi maailman kaikkien aikojen parhaista laitapuolustajista, brasilialainen Roberto Carlos on saanut Rio de Janeiron oikeuslaitokselta vankeustuomion. Kolmen kuukauden kakku on seurausta siitä, ettei entinen Real Madridin pelaaja ole maksanut lapsensa elatusmaksuja. Maksuja on rästissä viimeisten kahden vuoden ajalta.

Marcan mukaan 44-vuotias Roberto Carlos on entiselle kumppanilleen Barbara Thurlerille velkaa 61 000 Brasilian realia eli noin 16 460 euroa. Parhaillaan Real Madridin Aasian ja Oseanian lähettiläänä toimiva Roberto Carlos perusteli oikeudessa maksujen laiminlyöntiä taloudellisilla vaikeuksilla.

Roberto Carlosin odotetaan matkustavan Brasiliaan kärsimään tuomionsa, joskin tuomion lusiminen ulkomailla voi myös tulla kyseeseen.

Roberto Carlos ei ole ensimmäinen brassitähti, joka saa vankeustuomion maksamattomien elatusmaksujen takia. Vuoden 2002 maailmanmestari Edilson Silva Ferreira on niin ikään tuomittu vankilaan samasta syystä kahteen eri otteeseen.

Roberto Carlosilla on yhteensä yhdeksän lasta, joista kolme on miehen ensimmäisestä avioliitosta ja kaksi nykyisen vaimon Mariana Luconin kanssa. Neljä muuta lasta ovat lyhytaikaisempien suhteiden hedelmiä.

Roberto Carlos pelasi Brasilian paidassa kaikkiaan 125 maaottelua, pelaten myös kolmessa MM-turnauksessa. Real Madridissa hän pelasi vuosina 1996-2007. Brassipakki päätti peliuransa vuonna 2012 venäläisessä Anzhi Makhachkalassa, mutta teki vielä lyhyen paluun kentille intialaisessa Delhi Dynamosissa, jota hän myös valmensi vuonna 2015.

Tätä nykyä Roberto Carlos toimii myös Real Madridin television kommentaattorina ja viettää näin pitkiä aikoja Espanjassa.

 

Lähteet: Marca ja Sport