© Kuva: Getty Images

Atlético-pakki otti kantaa jalkapalloilijoiden elämäntapoihin – ”Ostavat 400 euron kengät ja muuttuvat tähdiksi”

Atléticon Filipe Luís tunnetaan yhtenä maailman parhaista laitapuolustajista, mutta samalla myös kärkkäistä mielipiteistään ja kommenteistaan.

El Mundo haastatteli Atléticon laitapuolustajaa eilen. Brasilian maajoukkuepelaaja kertoi haastattelussa muun muassa alkuajoistaan Atléticossa, Diego Costan paluusta ja Diego Simeonesta.

– Atlético oli katastrofin oma, kun saavuin tänne kesällä 2010. Joukkueella ei ollut minkäänlaist tasaisuutta ja Quique Sánchez Flores yritti tehdä ihmeitä joukkueessa, joiden jollekin jäsenille ei suostuttu edes syöttämään palloa kentällä. Sitten Simeone saapui ja kaikki muuttui.

– Simeonen ensimmäisten vuosien aikoihin joukkueessa oli vielä pientä epävarmuutta, että kaikki palaisi ennalleen ja emme pääsisi edes Eurooppa-liigaan, olisimme yhdeksänsiä sarjassa ja tippuisimme Copassa Segunda B:ssä pelaavalle joukkueelle. Se tuo pukukoppiin oudon tunnelman. Kuulet siellä, kuinka joku haluaa lähteä, saada enemmän rahaa tai joku on tehnyt jo esisopimuksen muun seuran kanssa. Silloin aloitat ajattelemaan, että tämä päättyy joskus, jonka takia pitää hyödyntää se hetki. Onneksi ne ajat ovat takana päin. Nyt täältä ei haluta poistua, vaan koko maailma haluaa tulla tänne, Filipe totesi.

32-vuotias Filipe ei pidä useiden jalkapalloilijoiden asenteesta, kun aletaan puhua rahasta ja sen käytöstä.

– 80 prosenttia jalkapalloilijoista elävät täysin epärealistisessa omassa maailmassaan – etenkin nuoret. He ostavat merkkilaukun, 400 euron kengät ja ottavat kahdeksan tatuointia ja yhtäkkiä he ovat kuin tähtiä. He unohtavat oikean elämän.

Filipen mukaan Costan paluu on elintärkeä asia Atléticolle.

– Hän on juuri sitä, mitä tarvitsemme. Diegolla on Atlético verissään. Hän taistelee, on voimakas ja omaa asennetta. Hän on esimerkki Atléticosta. En ole koskaan nähnyt pelaajan tekevän niin paljon päästäkseen siirtymään johonkin seuraan, kuin Diego teki kesällä. Diego on paras pelaaja, jonka kanssa olen pelannut. Juan Carlos Valerón teki asioita, joita en ole nähnyt sittemmin missään. Neymar ja Eden Hazard ovat äärimmäisen taitavia, mutta Diego voitti minulle eniten pokaaleita. Hän tekee aina 1-0 -maalin. On eri asia tehdä 30 maalia hattutempuin ja murskavoitoissa kuin 20 maalia, jotka kaikki ovat voittomaaleja. Sitä ei tee kukaan paremmin kuin Costa.

Filipen mukaan Griezmann halusi Atléticolta kesällä enemmän rahaa, eikä siirtoa muualle. Kuva: Getty

Antoine Griezmann oli alkukesän aikana siirtohuhujen keskellä. Atléticon siirtokielto kuitenkin vesitti siirron, mutta Filipen mukaan Griezmann halusi Atléticolta vain paremman sopimuksen, eikä siirtoa muihin maisemiin.

– Griezmann kertoo aina mielipiteensä hyvin selvästi. Hän on yksi heistä, jotka puhuvat, kun heistä tuntuu ettei heitä arvosteta tarpeeksi. Griezmannilla oli paljon tarjouksia muista seuroista ja hänen tasoinen tähtipelaaja haluaa olla suurimpien pelaajien tasolla myös taloudellisesti. Se on reilua, koska Griezmann on pelannut täällä todella hyvin. Loppujen lopuksi hän on aina halunnut jäädä tänne ja on hyvin tyytyväinen Atléticossa. Hän pysyy varmasti täällä vielä pitkän aikaa.

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA!
Facebookissa ja Twitterissä