Atlético Madridin seurapresidentti Enrique Cerezo uskoo, että jalkapalloa on ajateltava viime kädessä kylmästi bisneksenä.

Cerezo sanoi Panenka-lehden haastattelussa, että myös kannattajien on totuteltava ajatusmalliin, jossa jalkapalloilijat eivät tulekaan joukkueeseen suutelemaan seuran logoa, vaan tekemään työnsä ja nostamaan palkkansa.

– Siitä (uskollisuuden) tunteesta on päästävä eroon. Tunteet ja lojaalius ovat itsessään hyvästä, mutta tämä on bisnes. Olen realisti. Mitä järkeä on rakastua pelaajaan, jos huomenna hänestä tehdään tarjous, josta kaikki hyötyisivät? sanoi Cerezo AS:n mukaan.

Atlético-pomon kommentit ovat hyvinkin ajankohtaisia. Joukkueen päävalmentaja Diego Simeone sanoi hiljattain, että hän ei kanna kaunaa pelaajille, jotka ovat tehneet kaikkensa ja pyytävät lähteä seurasta. Hän antoi esimerkiksi seuran rakastetun maalitykin Antoine Griezmannin, joka on yhdistetty viime aikoina vahvasti Barcelonaan ja Manchester Unitediin.

Cerezo yhtyi päävalmentajan lausuntoon, mutta nosti esiin yhden pelaajan, jonka lähtö Atléticosta ei sujunut niin hyvin kuin se olisi voinut.

– Kaikki, jotka ovat jättäneet Atléticon, ovat tehneet sen hyvin. Kaikki paitsi Sergio Agüero (nykyään Manchester City). Agüero ei jättänyt hyvästejä. Jos lähdet täältä, kuten Radamel Falcao tai Diego Forlán, niin sinut otetaan hyvin vastaan.

– Mutta tässä (Agüeron) tapauksessa ymmärrän, miksi hänelle vihelletään.

– Jos pelaaja haluaa lähteä, se johtuu siitä, että hänellä on mahdollisuus parantaa talouttaan toisessa seurassa. Ja jos sinä et pysty maksamaan hänelle, on normaalia, että hän pitää huolta itsestään. En tiedä ketään, joka pysyisi samassa työpaikassa, jos joku toinen tarjoisi tuplapalkkaa.