© Kuva: Getty Images

Real Madrid päihitti Borussia Dortmundin – Cristiano Ronaldo teki historiaa

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Real Madrid voitti keskiviikkona Borussia Dortmundin 3-2 Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Madridilaiset etenevät kilpailun pudotuspeleihin lohkokakkosena. Dortmund pelasi ottelussa enää kolmannesta sijasta eli paikasta Eurooppa-liigaan, jonka se saavutti APOELin jäädessä lohkossa viimeiseksi. Lohkon voittajaksi selviytyi Tottenham.

Ensimmäinen jakso

Pelin ensimmäisestä laukauksesta vastasi Real Madridin Cristiano Ronaldo, joka ajoi pallon kanssa ahnaasti kohti keskustaa ja laukoi, mutta veto suuntautui liian keskelle, ja Dortmund-vahti Roman Bürki nappasi pallon lopulta itselleen.

Hetkeä myöhemmin Ronaldo oli jälleen pahanteossa. Portugalilaistähti puikkelehti pallon kanssa kohti Dortmundin rangaistusaluetta ja syötti pallon Iscolle, joka jatkoi sen onnekkaasti Borja Mayoralille, joka nosti pallon Burkin yli verkkoon.

Viimeistään 12. minuutilla kävi selväksi, että Ronaldo oli hyvällä pelipäällä. Hän sai pallon rangaistusalueen tuntumassa Mateo Kovačićilta, petasi itselleen nopeasti vetopaikan ja sijoitti pallon komealla laukauksella takanurkkaan.

Kyseessä oli jo Ronaldon yhdeksäs maali tämän kauden Mestarien liigassa. Hänestä tuli samalla ensimmäinen pelaaja kilpailun historiassa, joka on onnistunut maalinteossa jokaisessa kuudessa lohkovaiheen ottelussa.

Madridilaiset saivat kovan kolauksen 38. minuutilla, kun päävalmentaja Zinédine Zidane joutui ottamaan loukkaantuneen luottotoppari Raphaël Varanen vaihtoon. Hänen tilalleen asteli Marco Asensio.

Dortmundin tuli peliin mukaan 42. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Marcel Schmelzer riisti pallon itselleen ja keskitti sen nopeasti Pierre-Emerick Aubameyangille, joka puski pelivälineen maan kautta verkkoon.

Maalintekoyritykset olivat tauolle mentäessä 7-3 Real Madridin hyväksi.

Toinen jakso

Aubameyang jatkoi toisella puoliskolla ensimmäisen malliin. Hän sai 49. minuutilla hyvän syötön madridilaisten puolustuksen keskelle, ja paitsioliputusta odotellut kotijoukkue lopetti pelaaamisen lähes täysin. Keylor Navas torjui Aubameyangin ensimmäisen yrityksen, mutta jälkimmäisen gabonilaiskärki chippasi tyylikkästi maalivahdin yli maaliin.

Ronaldo sai pian tasoituksen jälkeen mahdollisuuden iskeä isännät jälleen johtoon, mutta hänen matala laukauksensa viuhui vasemmalta ohi.

Real oli joukkueista aktiivisempi myös toisella jaksolla. Ronaldo oli iskeä ottelun toisensa useampaankiin otteeseen, mutta onnetar tuntui illan mittaan hylänneen portugalilaisen. Hän sai pallon kertaalleen maaliviivan yli lähietäisyydeltä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Hetkeä myöhemmin madridilaisjoukkue onnistui kuitenkaan toimittamaan pallon maaliin, ja tällä kertaa tilanne ei ollut lähelläkään paitsiota. Peliväline jäi 81. minuutilla pomppimaan Dortmundin puolustuspäähän, kunnes Casemiro pudotti pallon taidokkaasti päällään Lucas Vázquez, joka ampui pallon tarkalla laukauksella suoraan ilmasta sisään.

Dortmund haki kuitenkin loppuun asti tasoitusta ja olikin saada sen 88. minuutilla, kun Shinji Kagawa loihti itselleen vetopaikan, mutta japanilaisen laukaus karkasi maalin yli.

Mestarien liiga keskiviikkona 6.12.

FC Porto – AS Monaco 5-2 (HT 3-0)
1-0 Vincent Aboubakar (’9)
2-0 Vincent Aboubakar (’33)
3-0 Yacine Brahimi (’45)
3-1 Kamil Glik rp. (’61)
4-1 Alex Nicolao Telles (’66)
4-2 Radamel Falcao (’78)
5-2 Tiquinho Soares (’88)

Feyenoord – Napoli 2-1 (HT 1-1)
0-1 Piotr Zielinski (’2)
1-1 Nicolai Jorgensen (’33)
2-1 Jeremiah St. Jueste (’90+1)

Liverpool – Moskovan Spartak 7-0 (HT 3-0)
1-0 Philippe Coutinho rp. (’4)
2-0 Philippe Coutinho (’15)
3-0 Roberto Firmino (’19)
4-0 Sadio Mané (’47)
5-0 Philippe Coutinho (’50)
6-0 Sadio Mané (’76)
7-0 Mohamed Salah (’86)

Maribor – Sevilla 1-1 (HT 1-0)
1-0 Marcos Tavares (’10)
1-1 Ganso (’75)

RB Leipzig – Besiktas 1-2 (HT 0-1)
0-1 Álvaro Negredo (’10)
1-1 Naby Keita (’87)
1-2 Anderson Talisca (’90)

Real Madrid – Borussia Dortmund 3-2 (HT 2-1)
1-0 Borja Mayoral (’8)
2-0 Cristiano Ronaldo (’12)
2-1 Pierre-Emerick Aubameyang (’43)
2-2 Pierre-Emerick Aubameyang (’49)
3-2 Lucas (’81)

Šah’tar Donetsk – Manchester City 2-1 (HT 2-0)
1-0 Bernard (’26)
2-0 Ismaily (’32)
2-1 Sergio Agüero rp. (’90+2)

Tottenham – APOEL 3-0 (HT 2-0)
1-0 Fernando Llorente (’20)
2-0 Son Heung-Min (’37)
3-0 Georges-Kevin N’Koudou (’80)

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon