Katalonian itsenäistymisäänestys on ollut viime aikoina suuri puheenaihe Espanjassa ja ympäri maailman.

Samaisen aiheen tiimoilta on myös spekuloitu teoreettista Barcelonan ja Espanyolin tulevaisuutta, jos Katalonia itsenäistyisi. Espanjalaisen urheilulain mukaan Andorraa lukuunottamatta muiden maiden seurat eivät voi pelata Espanjan sarjoissa.

Barcelonan seurajohtajat ja muiden maiden pääsarjojen presidentit ovat väläyttäneet sillä vaihtoehdolla, että Katalonian kaksi suurinta seuraa pelaisivat esimerkiksi Ranskan tai Englannin pääsarjoissa.

La Ligan presidentin Javier Tebasin mukaan se on kuitenkin mahdotonta. Tebas on ollut pitkään kiistelty henkilö, sillä Tebas on muun muassa muuttanut paljon sarjaotteluiden aikatauluja, jotta aasialaisyleisö näkisi mahdollisimman paljon La Liga -otteluita.

– Pidättäydyn siinä, mitä olen sanonut jo aikaisemmin katalaaniseuroista, kuten Barcelonasta. Espanjan laissa on selvä sääntö, emmekä siten huijaa ketään. Barcelona ja muut katalaaniseurat eivät voi päättää, missä sarjassa he pelaavat. Minulla on vastuu sarjan presidenttinä kertoa totuus ja selittää, miten säännöt menevät.

– En voi huijata ihmisiä, kansainvälisiä yhteistyökumppaneita tai medioita. Olemme keskellä ongelmaa, joka voi vaikuttaa paljon sarjaamme, vaikka en usko sen tapahtuvan. La Liga menettäisi 20 prosenttia tuloistaan, jos Real Madrid tai Barcelona lähtisivät.

Lähde: AS


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!