Katalonian itsenäisyysäänestys on jakanut vahvasti mielipiteitä Espanjassa.

Kataloniassa ilmeisen suuri enemmistö kannatti äänestystä, jonka Espanjan keskushallinto oli todennut laittomaksi. Asiaan on otettu kantaa myös jalkapalloyhteisössä. FC Barcelona vetosi tiedotteessaan rauhanomaisen äänestämisen puolesta. Protestoidakseen Barca pelasi eilisen ottelunsa Las Palmasia vastaan tyhjille katsomoille (lue tästä). Real Madridin pelissä Santiago Bernabéulla puolestaan heilutettiin tuhansia Espanjan lippuja ja laulettiin ”Que viva Españaa” (lue tästä).

Pelaajista ja valmentajista Pep Guardiola ja Gerard Piqué ovat julkisesti vastustaneet hyvin voimakkaasti Espanjan hallituksen määräysvallassa toimineiden mellakkapoliisien rajuja otteita (lue tästä ja tästä). Samalla linjalla oli Barca-legenda Xavi.

– Se mitä Kataloniassa tapahtuu, on häpeällistä. Demokraattisessa valtiossa ihmisten pitäisi voida äänestää. Annan täyden tukeni katalaaneille, jotka ovat yrittäneet äänestää. Visca Catalunya, Xavi sanoi videotervehdyksessään.

Catalan News

@catalannews
Xavi, former FCBarcelona player:"What's happening in Catalonia is shameful.It's unacceptable that in a democratic country people can't vote"

Real Madridin entinen pelaaja Álvaro Arbeloa puolestaan vaikutti olevan äänestystä vastaan.

– Oikea polku on aina kaikkein vaikein. Siksi on niin paljon helpompaa taistella lakien sivuuttamisen kuin niiden muuttamisen puolesta, Arbeloa twiittasi.

Álvaro Arbeloa

@aarbeloa17
El camino correcto siempre es el más difícil. Por eso es mucho más fácil luchar para saltarte las leyes que hacerlo para cambiarlas.

Xavi ja Arbeloa molemmat pelasivat aikoinaan Espanjan maajoukkueessa. Nyt onkin odotettavissa melko tulenarkoja tilanteita, kun Espanja pelaa kotiottelun Albaniaa vastaan tulevana perjantaina. Real Madridin Sergio Ramos sanoi jo aiemmin viime viikolla, että Piquén äänestämiseen liittyneet lausunnot eivät välttämättä olleet parhaita mahdollisia joukkuehengen kannalta (lue tästä).

Eilen illalla Piqué sanoi, että hän on valmis lopettamaan maajoukkueuransa, mikäli hänet koetaan ongelmaksi (lue tästä).