Barcelonan Gerard Piqué otti eiliset Katalonian tapahtumat hyvin raskaasti.

Katalonialaisuuttaan vuosien saatossa vahvasti esiin tuonut Piqué vetosi viikonlopun aikana useampaan otteeseen äänestämisen puolesta. Tyhjille katsomoille pelatun Barcelona-Las Palmas -ottelun jälkeen toppari puhkesi kyyneliin puhuessaan lehdistölle.

Urheilulliselta kantilta katsottuna tilanne on tällä hetkellä hyvin tulenarka. Espanja on viikonlopun jäljiltä hyvin jakautunut, ja nyt alkaa maajoukkuetauko. Piqué on nimetty Espanjan ryhmään, joka pelaa kotiottelun Albaniaa vastaan tulevana perjantaina.

– Uskon pystyväni jatkamaan Espanjan maajoukkueessa, koska luulen että Espanjassa on paljon ihmisiä, jotka uskovat demokratiaan, Piqué sanoi lehdistölle.

– Vaikka äänestin itsenäisyyden puolesta, voin nähdäkseni jatkaa Espanjan maajoukkueessa, koska passini mukaan olen espanjalainen.

– Maajoukkueen edustaminen ei ole patrioottinen juttu. Sinne mennään ja tehdään parhaansa.

Samaan hengenvetoon Piqué sanoi kuitenkin olevansa valmis päättämään maajoukkueuransa.

– Mutta jos päävalmentaja (Julen Lopetegui) tai liiton (RFEF) johto uskovat minun olevan ongelma, minä voin lopettaa urani maajoukkueessa ennen vuodenvaihdetta.

Piqué puhui myös siitä, kuinka vaikeaa oli pelata sarjaottelu samaan aikaan, kun katalaanit ottivat Barcelonan kaduilla yhteen mellakkapoliisin kanssa (lue tästä).