Euroopan viittä kovinta sarjaa (Espanja, Englanti, Saksa, Italia, Ranska) on pelattu kuusi tai seitsemän kierrosta – vähän sarjasta riippuen. On aika tarkastella, ketkä ovat olleet tehokkaimpia maalipyssyjä.

Lionel Messin alkukautta on hehkutettu. On puhuttu miehen uran parhaasta syksystä. Eikä ihme, onhan Messi latonut La Ligassa jo yhdeksän maalia – lähes tuplasti enemmän kuin toisena majaileva Valencian Simone Zaza.

Mutta kun verrataan maaliin tarvittuja peliminuutteja Euroopan top 5 -sarjoissa, Messi yltää vertailussa vasta viidennelle sijalle (jos minimimaalimääränä pidetään viittä). Argentiinalainen on iskenyt maalin keskimäärin tasan 60 minuutin välein.

Messiä tehokkaampina ovat alkukaudesta hääränneet Juventuksen Paulo Dybala, Monacon Radamel Falcao, Marseillen Clinton N’Jie ja Manchester Cityn Raheem Sterling.

Dybala on tehnyt maalin enemmän kuin Messi, vaikka on pelannut 75 minuuttia vähemmän. Falcao puolestaan on top 5 -sarjoissa ainoana iskenyt 11 osumaa. Ehkä eniten yllättää kuitenkin Raheem Sterlingin ja Clinton N’Jien tehokkuus. Kumpikin on iskenyt kiitettävän kasan maaleja peliminuutteihinsa nähden.

Alkukauden tehokkaimmat maalitykit

[table id=42 /]