Barcelonassa kaudet 2014-17 viettänyt Jérémy Mathieu siirtyi heinäkuussa Sporting Lissaboniin. Nyt mies avautui Marcan haastattelussa, eivätkä terveiset Barcelonan suuntaan sisältäneet pelkkiä ruusuja.

Sporting isännöi Barcelonaa Mestarien liigassa tulevana keskiviikkona. Mathieulta kysyttiin, aikooko hän juhlia maalia, jos sellaisen sattuisi tekemään.

– En tiedä. Kunnioitan suuresti entisiä joukkuekavereitani ja seuran faneja. Jos juhlin, se johtuu vain [puheenjohtaja] Josep Maria Bartomeusta ja [urheilutoimenjohtaja] Robert Fernándezista, koska mielestäni he kohtelivat minua todella tylysti, Mathieu sanoi menemättä ”tylyn kohtelun” yksityiskohtiin.

Muillekin tahoille haukkuja

Samaan syssyyn Mathieu haukkui myös katalaanilehti Sportin ja monet muutkin miestä kritisoineet tahot.

– Minua vähän ärsytti, koska aina kun pelasin, heillä [Sportilla] oli minusta jotain pahaa sanottavaa.

– Olen nähnyt [viime keväänä Mestarien liigassa pelatun] Juventus-ottelun nauhalta. Kaikki sanoivat, että minä olin heikko lenkki. On totta, että maaleissa minä olin 1v1-tilanteessa, enkä voittanut palloa. Mutta voisi myös kysyä, missä [Javier] Mascherano tai [Gerard] Piqué olivat.

Ylipäätään Mathieuta otti päähän se, että hänestä puhuttiin pienen roolin pelaajana.

– On surullista, että ihmiset sanovat minun pelanneen vähän. Ensimmäisellä kaudellani pelasin 58 prosenttia otteluista ja tein tärkeitä maaleja. Toisella kaudella pelasin vähemmän, 53-54 prosenttia, mikä ei sekään ole huono. Viimeinen kausi oli hankala loukkaantumisten ja valmentajan osoittaman epäluottamuksen vuoksi.

Ei ystäviä, vaan kollegoita

Seurasiirron myötä Mathieu on pelannut lähes maksimiminuutit. Sporting seuranakin on ollut tietyllä tapaa enemmän ranskalaisen mieleen.

– Barcelonaan verrattuna elämäni on muuttunut kyllä. Täällä olo tuntuu enemmän siltä kuin Valenciassa: tämä on perheseura. Olo on tuntunut hyvältä ensimmäisestä päivästä lähtien.

Barcelonassa Mathieu ei omien sanojensa mukaan saanut kolmen vuoden aikana yhtään varsinaista ystävää.

– En kutsuisi heitä ystävikseni, vaan pikemminkin kollegoiksi. Ystävä on todella iso sana.

– En viettänyt erityisesti kenenkään kanssa aikaa. Juttelin kaikkien kanssa, mutta kentän ulkopuolella olen perheihminen. Haluan olla lasteni ja vaimoni kanssa.

”En koskaan mennyt pallon luo”

Haastattelussa puhuttiin myös vapaapotkuista. Mathieu upotti vasurillaan komean vapaapotkun verkkoon toissaviikon sarjapelissä. Barcelonassa puolustaja ei juuri päässyt erikoistilannetaitojaan näyttämään, sillä vaparivastuu oli Lionel Messillä ja Neymarilla.

– En koskaan mennyt pallon luo [kun Barcelona sai vapaapotkun]. En koskaan. Kaikki tiesivät, kuka vapaapotkun antaisi, koska meillä oli maailman paras vapaapotkujen laukoja.

– Tein kerran maalin vapaapotkusta, mutta hän ei silloin ollut kentällä. Jos Messi tai Neymar oli kentällä, se oli mahdotonta [että Mathieu olisi ampunut]. Valenciassa oli ihan sama juttu, koska siellä olivat [David] Silva, [Juan] Mata ja [David] Villa.

Lue koko haastattelu tästä.