Real Betisin kesä oli mielenkiintoinen.

Seura palkkasi Las Palmasissa hienoa työtä tehneen Quique Setiénin peräsimeensä, kunnosti komean kotistadioninsa täysin uuteen kuntoon ja hankki useita kovia nimiä kokoonpanoonsa.

Vuodet vierivät, joukkuetoverit ja valmentajat muuttuvat, mutta yksi mies pysyy uskollisena rakkaalle kasvattiseuralleen – nimittäin Joaquín. Huippukunnossa oleva 36-vuotias laituri oli Marcan haastattelussa ja kertoi alkaneesta kaudesta.

– Tämä kausi on todella pitkä. Olen aloittanut hyvin ja olen samalla tasolla kaikkien kanssa. Jos en olisi muiden kanssa samalla tasolla ja huomaisin, ettei tasoni riittäisi enää, olisin itse ensimmäinen joka lopettaisi homman kesken. Olen hyvin motivoitunut ja teen paljon töitä, koska olen yksi muiden joukossa. Olemme saaneet tänä kesänä tärkeitä pelaajia, jotka haluavat pelata, mutta minäkin olen täällä, seuralegenda totesi.

– Olen veteraani täällä ja kapteenina huomaan sen, että joukkuetoverini antavat kaikkensa jatkuvasti. Parikymppisenä pojankloppina sen näkee hyvin eri tavalla. Kaikki pysyvät motivoituneina ja se on ainoa tapa pysyä huipputasolla.

Urallaan myös Valenciaa, Málagaa ja Fiorentinaa edustanut entinen Espanjan A-maajoukkuejalkapalloilija on tykästynyt Setiénin tapaan olla joukkueessa.

– Olemme olleet todella onnellisia Quiquen kanssa heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän on valmentaja, joka menee rennosti kaikkien eteen ja nauttii työstään. Quique on yksi meistä. Olen tyytyväinen, koska hän on sellainen luotsi, jota jalkapalloilijat arvostavat. Hän puhuu paljon kaikkien kanssa ja ennen kaikkea hän rakastaa jalkapalloa. Toivottavasti hänellä menee kaikki hyvin täällä ja voimme nauttia Quiquesta täällä monia vuosia.

Monet ovat veikanneet uudistunutta Betisiä jopa europaikoille, mutta Joaquín osaa ottaa hieman rauhallisemmin.

– On todella vaikea tässä vaiheessa ennustaa mitään. Lähdemme sillä mentaliteetilla, että menemme ottelu kerrallaan ja haluamme olla kymmenen joukossa mahdollisimman nopeasti. Sen jälkeen katsomme, mitä voimme tehdä.