Atlético Madridin ja Real Madridin otteluparia pidettiin selvänä jo ennen toisen osaottelun alkua. Kotijoukkue antoi kuitenkin paikallisvastustajalleen shokkihoitoa, kun se meni ottelussa jo 2-0 -johtoon ensimmäisen 20 minuutin sisällä. Ottelupari heräsi jälleen henkiin ja pitkään näytti, että kaikki on vielä mahdollista.

Otteluparin ja Atléticon lopullisesti lamautti espanjalaistaituri Iscon tekemä vierasmaali. Tuon osuman seurauksena Diego Simeonen miehistön olisi tullut jälleen tehdä kolme maalia ollakseen jatkopaikassa kiinni.

Iscon maali tulee jäämään historiaan muunakin kuin Real Madridin kuudennen Mestarien liigan finaalipaikan varmistaneena osumana. Kyseessä oli muun muassa viimeinen Estadio Vicente Calderónilla tehty euromaali. On todella epäonnekasta, että tämä kyseinen titteli meni jollekin muulle joukkueelle kuin Atléticolle, sillä edellisen kerran tuolla stadionilla on tehty vierasmaali Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa vuonna 2014 maaliskuussa. Tuolloin AC Milanissa pelannut Kaká teki italialaisseuran ainoan osuman Atléticon 4-1 -voitossa.

Iscon maalin myötä Real Madridista tuli myös Euroopan top 5 -sarjojen pisimpään maaliputkeen (61 peliä) yltänyt joukkue yhdessä Bayern Münchenin kanssa. Jos se onnistuu maalinteossa sunnuntaina kotiottelussaan Sevillaa vastaan, niin ottaa espanjalaisseura yksin kärkipaikan.