Manchester City tiedotti eilen hankkineensa Noliton Celta Vigosta (lue uutinen). Alun perin niin ei pitänyt käydä. Noliton piti siirtyä Barcelonaan. Tai ehkei pitänytkään.

Barcelonalaislehti Sportin tietojen mukaan katalaaniseuran johto ei missään vaiheessa halunnut Nolitoa takaisin. Syy oli se, että hyökkääjä siirtyi viitisen vuotta sitten Barca B:stä Benficaan.

Sportin mukaan Nolito olisi halunnut jäädä Barcelonaan, mutta korkeammalla palkalla. Espanjalainen vaati ykkösjoukkueen tasoista palkkaa (jota tarjottiin Marc Bartralle ja Martín Montoyalle). Se olisi edelleen ollut vain puolet Benfican tarjoamasta palkasta. Seurajohtoon tuolloin kuuluneet Narcis Julia ja Andoni Zubizarreta tiettävästi närkästyivät vaatimuksesta, ja Nolito lähti.

Tuohon aikaan Barcelonan edustusjoukkuetta luotsannut Pep Guardiola vakuutteli Nolitolle, että hän olisi ykkösjoukkueessa seuraavalla kaudella. Nolito oli jo allekirjoittanut sopimuksen Benfican kanssa, mutta soitti silti portugalilaisseuran puheenjohtajana toimineelle Luis Filipe Vieiralle. Puheenjohtaja sanoi, että Nolito voi jäädä Kataloniaan, jos Barcelona maksaa 20 miljoonan euron ulosostohinnan. Ja niin alkoi Noliton Benfica-pesti hieman myrskyisissä merkeissä.

Luis Enriquen naruttamista

Nolito palasi Barcelonan ostoslistalle, kun Luis Enrique palkattiin päävalmentajaksi. Sportin mukaan Enrique on koko ajan halunnut Noliton, mutta seurajohto ei.

– Teemme kaikkemme, ettei Nolito siirtyisi meille, eräs seuran johtoportaaseen kuuluva sanoi Sportin tietojen mukaan.

Viime kesänä Barcelona tarjosi lehden mukaan Nolitosta kahdeksan miljoonaa euroa. Viime tammikuussa Barca tarjosi puolestaan kolme miljoonaa loppukauden kestävästä lainasta. Sportin raportissa kerrotaan, että samaan aikaan Nolito hylkäsi muun muassa Arsenalin ja Atlético Madridin tarjoukset. Arsenalin tarjous olisi tiettävästi nelinkertaistanut Noliton palkan Celta Vigoon verrattuna.

Lehden tietojen mukaan totuus on se, että Nolito on aina halunnut pelata nimenomaan Barcelonassa. Barcelona puolestaan yritti näennäisesti hankkia Noliton vain pitääkseen Enriquen tyytyväisenä. Nyt Nolito pääsee pelaamaan Guardiolan alaisuuteen Man Cityyn. City tiettävästi maksoi hyökkääjästä 18 miljoonaa euroa, eli ulosostohinnan verran.

Viime kaudella Nolito pelasi loukkaantumisen takia vain 29 La Liga -ottelua. Tehoja syntyi 12 maalin ja seitsemän maalisyötön verran. EM-kisoissa Nolito keräsi Espanjan joukkueesta toiseksi isoimmat tehot (1+1).