Xavin pelaajauraa Barcelonassa on näillä näkymin jäljellä kolme ottelua. 35-vuotiaan keskikenttäpelaajan isä Joaquín paljasti poikansa päätöksen radiokanava Copelle.

Xavi on päättänyt, että nyt on aika sanoa jäähyväiset Barcelonalle.

Joaquínin mukaan Xavi siirtyy qatarilaiseen Al-Saddiin, jossa hän toimii sekä pelaajana että valmentajana. Jatkumo pelaajasta valmentajaksi on looginen, sillä aiemmin Xavi on sanonut haluavansa seurata Pep Guardiolan jalanjälkiä.

Hän on onnekas saadessaan tämän huikean mahdollisuuden. Qatarissa Xavi voi jatkaa uraansa pelaajana, harjoitella tulevaa valmentajanuraa varten ja myös levätä vähän, Joaquín sanoi Copelle.

Xavi on edustanut käytännössä koko elämänsä ajan Barcaa. Hän siirtyi seuran akatemiaan La Masiaan 11-vuotiaana. Edustusjoukkueessa keskikenttäpelaaja debytoi vuonna 1998.

Xavi on monella tapaa pelannut ainutlaatuisen uran Barcelonassa. Hän johtaa seuran sisäistä ottelutilastoa 763 ottelun saldolla. Titteleitä Xavi on voittanut 23, joista kahdeksan on La Liga -mestaruuksia. Espanjalaisessa jalkapallossa vain Real Madridin Paco Gento voitti urallaan yhtä monta pokaalia kuin mitä Xavilla tällä hetkellä on. Lisäksi Xavi oli voittamassa Espanjan maajoukkuepaidassa maailmanmestaruutta 2010 ja Euroopan mestaruuksia vuosina 2008 ja 2012.