Aiemmin viikolla Mestarien liigan välieriin selviytynyt Real Madrid jatkaa La Ligan mestaruusjahtiaan pelaamalla Almeríaa vastaan.

Poissaolot

Real Madrid

Marcelo (loukkaantunut)
Sami Khedira (loukkaantunut)
Cristiano Ronaldo (loukkaantunut)
Álvaro Arbeloa (loukkaantunut)
Jesé (loukkaantunut)
Xabi Alonso (pelikiellossa)
Daniel Carvajal (pelikiellossa)

Almería

Sebastián Dubarbier (loukkaantunut)
Rafita (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-0 (Mestarien liiga)
Real Sociedad – Real Madrid 0-4 (La Liga)
Real Madrid – Borussia Dortmund 3-0 (Mestarien liiga)

Almería

Almería – Osasuna 1-2 (La Liga)
Real Valladolid – Almería 1-0 (La Liga)
Almería – Valencia 2-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Almería – Real Madrid 0-5 (La Liga, 23.11.2013)

Arvio

Real Madridilla on yhä hyvä sauma voittaa La Liga -mestaruus, mutta Almeríaa vastaan joukkueella ei ole varaa menettää pisteitä. Ottelusta tekee hankalan se, että Carlo Ancelottin miehistöstä puuttuu useita avainmiehiä. Ykköstähti Cristiano Ronaldo on nyt jo ihan virallisesti loukkaantunut. Häntä odotetaan takaisin parin viikon päästä.

Ronaldon lisäksi keskikentän pohjalta puuttuu kaksikko Sami Khedira-Xabi Alonso. Khedira on toki ollut jo pidempään sivussa. Alonso puolestaan huilaa Almería-kamppailun pelikiellon takia. Vasemman pakin paikalta puuttuu Marcelo, ja oikean pakin tontilta sekä Álvaro Arbeloa että Daniel Carvajal, joka on Alonson tavoin pelikiellossa. Lisäksi Realilta puuttuu nuori hyökkääjä Jesé, joka olisi terveenä ollessaan saattanut hyvinkin paikata kentällä Ronaldoa.

Lukuisista poissaoloista huolimatta Realin pistemenetys olisi suuri yllätys. Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä majaileva Almería on eri tason joukkue kuin Realin vahvasti reservipitoinen ryhmä. Aiempia kohtaamisia Almerían kopissa tuskin muistellaan. Viime syksynä Real latoi taululle 5-0-numerot. Vuosi sitten pelattu ottelu päättyi Realin 8-1-voittoon.