Barcelona vahvisti hankkineensa brasilialaisen Paulinhon Guangzhou Evergrandesta 40 miljoonalla eurolla. Summa on useiden lähteiden mukaan sama, mikä hänen sopimuksensa ulosostoklausuuliin on kirjattuna.

Myös OGC Nicen Jean Michaël Serillä on omassa sopimuksessaan täsmälleen saman kokoinen ulosostopykälä.

Verrataanpa hieman näitä kahta pelaajaa, joita pidettiin Barcelonan vaihtoehtoina keskikenttänsä vahvistamiseksi.

29-vuotias Paulinho on viimeiset kaksi vuotta pelannut Kiinan Super liigassa. Hänestä käytetään usein nimitystä ”Tottenham-floppi”, sillä lontoolaisseura halusi hänestä eroon kesällä 2015 lähes hinnalla millä hyvänsä. Keskikenttäpelaaja on ikänsä puolesta ohittanut jo jalkapalloilijan parhaimpina pidetyt vuodet. Uran kurssin laskusta kertoo muun muassa tasaisesti alaspäin mennyt pelaajan hinta-arvio Transfermarktin mukaan.

Seuraavaksi vuorossa on heinäkuussa 26 vuotta täyttänyt Seri. Norsunluurannikon maajoukkuemies on pelannut Ranskan pääsarjassa edelliset kaksi kautta. Hänestä käytetään usein nimitystä ”Afrikan Xavi” ja vertauksen toinen osapuoli eli Barcelona-legenda Xavi kertoi viime viikolla, että hän on hämmästynyt Serin pelitaidoista ja huomaa hänessä olevan ”Barca DNA:ta”.

Pelaaja on juuri tällä hetkellä siinä iässä, että seuraavia noin kolmea kautta voi keskiarvollisesti pitää hänen uransa parhaina.

Nicen on ollut todella vaikeaa pitää pelaajastaan kiinni, sillä englantilaislähteiden mukaan useat valioliigajoukkueet ovat kiinnostuneita Seristä. Uran kurssin noususta kertoo myös räjähdysmäisesti ylöspäin mennyt pelaajan hinta-arvio Transfermarktin mukaan.

Jos seuralla on nämä kaksi vaihtoehtoa saatavilla samaan hintaan, niin mikä ihme saa sen valitsemaan Paulinhon? Tilanne on sama kuin maksaisi Ladasta Ferrarin hinnan, vaikka saatavilla on myös se Ferrari.

Itseasiassa Ferrari, eli tässä tapauksessa Seri on myös kertonut muutaman vuoden takaisessa haastattelussa, että hänen unelmansa on pelata Barcelonassa.

Katalonialaisseura valitsi kuitenkin mieluummin Paulinhon.