Siirtomarkkinat avautuvat kesällä vähän eri tahtiin. Huomenna on Kiinan vuoro, mikä saattaa aiheuttaa Euroopassa ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

Laliiga.comin seuraajat lienevät hyvin kartalla tapaus Cristiano Ronaldosta. Lehtitietojen mukaan tilanne on lyhyesti kerrattuna se, että Espanjan veroviranomaisen Ronaldoa vastaan nostaman veronkiertokanteen jälkeen Ronaldo on ilmaissut haluavansa pois Real Madridista ja Espanjasta.

Suurseuroissa on jo höristelty korvia. Bayern Münchenin johto ehti kiistää, että seura olisi kiinnostunut Ronaldon hankkimisesta. Brittimedian mukaan Manchester United on hyvin kiinnostunut, mutta ilmeisesti myös Kiinassa kiinnostusta riittää.

Sky Sportsin tietojen mukaan useampi rikas kiinalaisseura tarkastelee tällä hetkellä mahdollisuutta Ronaldon ostamiseksi. Haasteitakin on. Ronaldo ei ole missään vaiheessa sanonut haluavansa siirtyä Kiinaan. Lisäksi Kiinan valtio on Kiinan jalkapalloliiton kautta pyrkinyt suitsimaan ulkomaisiin pelaajiin käytettäviä mielettömiä summia.

Maaliskuusta lähtien kiinalaisseurojen on pitänyt peluuttaa avauksessa aina vähintään yhtä Kiinan U23-pelaajaa. Viime kuusta lähtien sääntöä tiukennettiin entisestään. Avaukseen on pitänyt nostaa yksi Kiinan U23-pelaaja jokaista ulkomaaispelaajaa kohden. Eikä siinä kaikki.

Tuore veto on 100 prosentin veroluokka. Käytännössä se tarkoittaa, että kiinalaisseurojen on maksettava pelaajille tuplapalkkaa aiempaan verrattuna, koska pelaajien käteen jäävä palkka kutistuuu verotuksen myötä.

Säännön yksityiskohtiin sisältyy myös se, että seuran, joka käyttää ulkomaalaispelaajan hankintaan vähintään 45 miljoonaa yuania (noin kuusi miljoonaa euroa), on siirrettävä sama summa myös nuorten kiinalaispelaajien kehitysrahastoon. Jos vaikkapa kiinalaisseura ostaisi Cristiano Ronaldon 200 miljoonalla eurolla, sen pitäisi siirtää toiset 200 miljoonaa rahastoon. Eikä tuohon lukemaan ole vielä laskettu palkkamenoja.