La Liga on edennyt kauden 2016-17 toiseksi viimeiselle kierrokselle. Viikonlopun ehdottomia helmiä ovat Real Madridin ja Sevillan välinen huippukamppailu sekä Barcelonan reissu Las Palmasin vieraaksi. Mestaruudesta taistelevat joukkueet etenevät edelleen tasapistein, mutta madridilaisjoukkueella on etu, sillä se on pelannut yhden ottelun vähemmän. Tuo rästiottelu Celta Vigoa vastaan kierrokselta 21 pelataan 17.05. klo 22:00.

Las Palmas – Barcelona

Las Palmas on tällä hetkellä La Ligan kuntopuntarin toiseksi viimeinen joukkue. Sen otteista on huomannut, että sillä ei ole enää loppukaudelle mitään suurta panosta. Säilyminen sarjassa on jo varmaa, mutta europelipaikoille pääsy on matemaattisesti mahdotonta. Sitä ei tule kuitenkaan aliarvioida kotikentällään, sillä se on ollut tällä kaudella sarjan kahdeksanneksi paras kotijoukkue. Tappioita sillä on Estadio de Gran Canarialta vain kolme.

Huomionarvoista on myös Las Palmasin syttyminen isoihin otteluihin. Se on onnistunut pelaamaan tällä kaudella kahdesti Real Madridia vastaan tasapelin ja oli erittäin epäonnekas, että ei ottanut täyttä pistepottia vierailultaan Estadio Santiago Bernabéulta.

Barcelona pääsee otteluun toki hyvin levänneenä ja ilman suuria poissaoloja. Rafinha ja Aleix Vidal ovat loukkaantumisten takia varmasti sivussa ja Sergi Roberto kärsii pelikiellosta. Ainoa suurempaa huolta herättävä mahdollinen poissaolija on Gerard Piqué, joka ei ole harjoitellut joukkueen mukana tällä viikolla.

Las Palmasia motivoi ottelussa mestaruustaistelun sekoittaminen ja kauden viimeinen esitys kotiyleisönsä edessä. Barcelona on ehdottomasti ottelun ennakkosuosikki, mutta se voi olla vaikeuksissa kotijoukkueen kanssa, kuten se oli edellisellä kerralla Estadio de Gran Canarialla. Tuolloin Barcelona voitti ottelun vaivoin 2-1 -lukemin.

Real Madrid – Sevilla

Jos Barcelonalla on edessä mahdollinen kompastuskivi, niin samaa voi todellakin sanoa Real Madridista. Vaikka Sevilla ei ole ollut keväällä samassa iskussa, mitä parhaimmillaan tämän kauden aikana, niin paikasta Mestarien liigaan taisteleva joukkue on osoittanut pystyvänsä haastamaan madridilaisjättiläisen. Joukkueet ovat kohdanneet tämän vuoden puolella jopa kolme kertaa ja tuloksina on yksi molempien joukkueiden voitto ja kerran on päädytty 3-3 -tasapeliin.

Real Madrid lähtee otteluun varmasti ilman Gareth Balea ja Dani Carvajalia. Myös portugalilaispuolustaja Pepen pelikunto on epävarmaa. Oli ”Los Blancosilla” loukkaantumisia tai ei, niin sen aloituskokoonpanoa on tällä hetkellä todella vaikea ennustaa. Zinédine Zidanen valinnat tulevat jälleen herättämään suurta mielenkiintoa. Luottaako se viime aikoina La Ligassa käyttämiinsä ”B-joukkueen” pelaajiin kuten Álvaro Morataan, James Rodrígueziin ja Marco Asensioon vai peluuttaako se lähes samaa miehistöä, joka pelasi keskiviikkona Atlético Madridia vastaan Mestarien liigan välierässä.

Jorge Sampaolin miehistö lähtenee otteluun rohkealla taktiikalla, joka kasvattaa ottelun todennäköistä maalikeskiarvoa. Näiden kahden joukkueen viidessä edellisessä kohtaamisessa on tehty peräti 4,2 maalia ottelua kohden.

Sevillan tulee palata takaisin parhaimmalla tasolleen, jos se haluaa ottelusta pisteitä, mutta viime aikoina joukkue on pystynyt huippusuorituksiin juuri Real Madridia vastaan. Toisaalta kotijoukkue pelaa tällä hetkellä todella suurella itseluottamuksella ja se kykenee hyvänä päivänä jopa murskaamaan Sevillan.

Kierros 37:

Lauantai 13.05

klo 17:00 Espanyol-Valencia

Klo 19:30 Osasuna-Granada

Sunnuntai 14.05.

Klo 17:00 Alaves-Celta

Klo 21:00 Athletic-Leganes

Klo 21:00 Real Betis-Atlético

Klo 21:00 Eibar-Sporting

Klo 21:00 Las Palmas-Barcelona

Klo 21:00 Real Madrid-Sevilla

Klo 21:00 Real Sociedad-Málaga

Klo 21:00 Villarreal-Deportivo