Athleticia neljän vuoden ajan valmentanut Ernesto Valverde jättää todennäköisesti baskiseuran kauden päätyttyä ja siirtyy Barcelonan peräsimeen Luis Enriquen korvaajaksi.

Espanjalaismediassa Valverden Barcelona-sopimusta pidetään jo varmana, vaikka osapuolet eivät ole puhuneet asiasta konkreettisesti medialle kertaakaan. Tänään Valverde kuitenkin vihjasi, että viikonloppuna pelattava kotiottelu Leganésia vastaan saattaisi olla luotsin viimeinen kamppailu San Mamésilla kotijoukkueen valmentajana.

– Saa nähdä. En tiedä ovatko nämä jäähyväiset. En sulje ainuttakaan vaihtoehtoa pois, mutta katsellaan. Minun ainoa tavoitteeni on voittaa Leganés. Meillä on seurajohdon kanssa hyvät välit ja puhumme jatkuvasti kaikesta, Valverde totesi.

Valverden Athletic-sopimus päättyy tähän kauteen, eivätkä osapuolet ole neuvotelleet uudesta jatkosopimuksesta. Viime viikolla Athleticin seurapresidentti Josu Urrutia totesi, ettei Valverden jatko Athleticissa ole varmaa ja kaikki on vielä auki.

Barcelonan on odotettu julkaisevan uusi valmentajansa Copan finaalin jälkeen. Barcelona ja Alavés iskevät yhteen Calderónilla kyseisessä finaalissa kuun lopussa.