Sevilla ja Real Sociedad päätyivät perjantai-iltana Ramón Sánchez Pizjuánilla pistejakoon, kun kamppailu päättyi lopulta luvuin 1-1.

Kummatkin hakivat ottelusta vimmatusti voittoa, sillä Sevilla taistelee – tässä tilanteessa lienee sallittua todeta, että taisteli – vielä kolmannesta paikasta ja Real Sociedadilla oli mahdollisuus ohittaa paikallisvastustaja Athletic ja edetä europaikkoihin oikeuttavalle kuudennelle sijalle.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli tasainen. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Real Sociedadilla oli kaksi paikkaa tehdä avausmaali, mutta Raúl Navas ja Mikel Oyarzabal epäonnistuivat paikoistaan. Hetkeä myöhemmin isäntien Wissam Ben Yedder pääsi läpiajoon, mutta laukaus meni hieman takakulmasta ohi.

Kamppailun ensimmäinen maali nähtiin juuri ennen puoliaikaa. Real Sociedadin puolustus epäonnistui pahasti purussaan, ja kerrassaan loistavaa kautta pelaava Pablo Sarabia pääsi laittamaan pelivälineen vieraiden maaliin maalin edustalta. Osuma oli Sevillan laiturille jo kauden yhdestoista.

Jos Real Sociedad -puolustuksen purku oli huono, niin Sevillan puolustuksen toiminta Carlos Velan tasoitusmaalissa tunnin kohdalla oli suorastaan tragikoomista. Juanmin boksin keskelle lähetetty pallo löysi tiensä Adil Ramin ja Clément Lengletin jalkoihin, mutta Sevilla-topparit onnistuivat säheltämään pelivälineen suoraan Velalle maalin edustalla, eikä meksikolainen erehtynyt paikastaan.

Real Sociedad joutui pelaamaan viimeisen vartin vajaamiehisenä, kun 30-vuotias David Zurutuza lensi uransa ensimmäisen punaisen kortin myötä ulos.

Jos Atlético voittaa huomenna kotonaan Eibarin, menee Diego Simeonen ryhmä jo viiden pisteen päähän Sevillasta, kun kolme ottelua on pelaamatta. Se on todennäköisesti jo liikaa Jorge Sampaolin miehistölle, joka joutuu vierailemaan ensi viikolla Bernabéulla.