Osasuna vierailee illalla Barcelonan isännöitävänä Kataloniassa. Kyseessä on pamplonalaisille käytännössä elämän ja kuoleman ottelu, sillä sarjajumbon putoaminen Segundaan saattaa varmistua tänään.

Jos Osasuna häviää Barcelonalle ja Leganés voittaa samaan aikaan Madridin esikaupunkialueella Las Palmasin, varmistuisi Petar Vasiljevicin miehistön putoaminen. Kuinka todennäköistä on, että se varmistuisi tänään? Lähtökohdat huomioon ottaen hyvinkin.

Nimittäin Las Palmasin vierasvire on kerrassaan surkea. Seura on hävinnyt viimeisestä kymmenestä reissupelistään jopa kahdeksan, ja on napannut vain kaksi tasapeliä, joten Leganésin kotivoitto ei olisi järin suuri yllätys. Pirteästi viime aikoina pelannut Leganés tarvitsee pisteitä, jotta putoamisviiva jäisi entistä kauemmas.

Leganés on neljän pisteen päässä putoamisviivasta, mutta kotivoitto käytännössä pitäisi madridilaiset varmasti pääsarjassa, sillä Sporting tuskin onnistuisi mitenkään nousemaan seitsemän pisteen takamatkalta Leganésin edelle neljän ottelun aikana.

Sporting näytti jo luovuttaneen eilisen Málaga- kotitasapelin jälkeen, kun pelaajat itkivät vuolaasti kentällä ja poistuivat valtavan vihellyskonsertin saattelemana pukusuojiin.

Barcelonalla ei ole varaa minkäänlaisiin pistemenetyksiin sunnuntaisen Clásico-voiton myötä, sillä Luis Enriquen luotsaama joukkue nosti itsensä jälleen mestaruustaisteluun.