Samuel Eto”o on ottanut kantaa Xavi Hernandezin ja Cristiano Ronaldon väliseen sanasotaan väittäen, että entisen Barcelonalais-pelurin olisi pitänyt voittaa Kultainen pallo viidesta tai jopa kuudesti.

Xavi oli aiemmin todennut Lionel Messin olevan hänen mielestään maailman paras pelaaja, mikä ei Ronaldoa miellyttänyt.

Eto”on mielestä Ronaldon julkinen närkästyminen oli aivan turhaa. Hänen mukaansa nelinkertaista Mestarien liigan voittajaa, kaksinkertaista Euroopan mestaria sekä kerran maailman mestaruuden voittanutta Xavia on turha kritisoida yksittäisten tunnustusten puutteesta.

– Pelaaja ei voi sanoa olevansa paras neljän tai viiden Kultainen pallo -tunnustuksen jälkeen. Jos sen voittaminen olisi reilua, Xavin olisi pitänyt voittaa se viidesti tai kuudesti. Hän ansaitsee kaiken kunnioituksen maailmassa, Eto”o totesi Espn-sivustolla.

Eto”o tarkensi Xavin sanoja muistuttaen, että Xavi kyllä sanoi Ronladon olevan eliittipelaaja, mutta epäonnekseen tämä pelaa samaan aikaan Messin kanssa. Nuo kaksi ovat molemmat huikeita.

Ronladon vastaus oli vähemmän kohtelias:

– Olen haetuin pelaaja internetissä. Kukaan, joka haluaa ilmaista mainosta tai mediahuomiota, puhuu minusta. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä Xavi minusta sanoo. Hän pelaa Qatarissa – tai en minä tiedä, missä. Hän on voittanut tärkeitä kilpailuja, mutta hän ei ole voittanut Kultaista palloa, Ronaldo tylytttää.

Eto”o puolestaan pelaa tällä hetkellä Turkissa, mutta vietti viisi kautta Camp Noulla yhdessä Xavin kanssa. Hän pääsi myös tuona aikana näkemään läheltä Messin taidot.

– Olen aina ollut Messin puolella, sillä olen nähnyt, miten hän tekee asiat. Se ei poista sitä faktaa, että Ronlado tekee historiaa jalkapallossa. Minun mielestäni Messi on kuitenkin parempi, sillä olen ollut lähempänä häntä.