Koke on pelaaja, joka tuntee hyvin kaksi melko erilaista pelitapaa. Espanjan maajoukkueessa Koke pyrkii kontrolloimaan peliä pallonhallinnan avulla. Atlético Madridissa pelin kontrollointi puolestaan tapahtuu usein ilman palloa.

EM-kisojen neljännesvälierissä Espanja kohtaa Italian, jonka peliä voisi verrata pikemminkin Atlétin kuin Espanjan pelaamiseen.

– Jotkut vertaavat Atlétia ja Italiaa toisiinsa, mutta joskus me pelaamme Atléticossakin ”hyvää” jalkapalloa pitkien pallonhallintajaksojen kautta. Italia on suoraviivaisempi kuin Atléti, Koke sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Puolustuksellisesti he (Italia) ovat erittäin hyviä. Siitä tulee hyvin vaikea ottelu, mutta me olemme Espanja. Jos pelaamme, kuten osaamme, meitä on hyvin vaikeaa voittaa.

– Saattaa vaikuttaa siltä, että Espanja vain hieroo palloa, eikä halua hyökätä. Se ei pidä paikkaansa. Me hallitsemme palloa, jotta voimme hyökätä ja väsyttää vastustajamme.

Koke on silti myös sitä mieltä, että Espanjan on saatava peliinsä ripaus Atléticoa – eli hieman karheutta.

– Meidän on opittava kontrolloimaan peliä ja pelaamaan johtoasemassa. Meidän on kehitettävä pelaamistamme, jotta säästymme Italian vastahyökkäyksiltä. Heidän pelinsä on pysäytettävä.

– Tiki-taka on toiminut meillä erittäin hyvin, ja sen avulla olemme saavuttaneet menestystä. Jos saisimme vielä vähän kovuutta lisää, joukkueemme olisi täydellinen.