Athletic ja Real Sociedad kohtaavat toisensa lauantaina Copan finaalissa.

Kyse on viime kauden finaalista. Finaalia jouduttiin siirtämään lopulta vuodella eteenpäin koronaviruspandemian vuoksi.

Mundo Deportivo haastatteli Athleticin kulttihyökkääjä Asier Villalibreä finaalin alla. Villalibre tietää, miten Athleticin on lähdettävä lauantain finaaliin.

– Meidän on lähdettävä otteluun kovalla intensiteetillä, pelata hyökkäysvoittoista jalkapalloa ja lähteä voittamaan finaalia. Se kuulostaa helpolta, mutta on vaikea toteuttaa. Meidän on tuotava otteluun paljon intensiteettiä.

Copan historiallinen finaali lähestyy – hyökkääjä muisti kannattajia: ”Me jalkapalloilijat emme voi valittaa mistään”

Athleticin kannattajat ovat juhlineet tällä kaudella jo Supercopan mestaruutta. Huhtikuussa seuralla on mahdollisuus voittaa kaksi Copan mestaruutta. Athletic nimittäin kohtaa Barcelonan tämän kauden Copan finaalissa 17. huhtikuuta.

Espanjalaiskonkari pitää Copan historiallista baskifinaalia uransa tärkeimpänä otteluna: ”Kannattajat eivät muusta puhukaan”

– Odotus tuntuu normaalia pidemmältä, kun maajoukkuetauko on käynnissä, emmekä pelaa otteluita. Se toki antaa myös aikaa ajattelemiselle, rauhoittumiselle ja valmistautumiselle. Pandemian aikana olemme enemmän kotona ja sen vuoksi olemme rauhallisempia kuin aiemmin. Kun menet kadulle, on helppo huomata, miten kaikilla parvekkeilla on Athleticin banderolleja. Kaikki kannattavat meitä.