Real Sociedad ja Athletic iskevät yhteen ensi viikon lauantaina Copan historiallisessa baskifinaalissa.

Baskiseurat etenivät viime kaudella Copan finaaliin, mutta finaalia jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin koronaviruspandemian vuoksi.

Marca haastatteli Real Sociedadin Nacho Monrealia. 35-vuotias Monreal siirtyi Arsenalista Real Sociedadiin kesällä 2019. Monreal myönsi, ettei uskonut saavansa mahdollisuutta voittaa pokaalia baskiseuran riveissä.

– En koskaan ajatellut voivani voittaa pokaalin Real Sociedadissa, sillä Espanjassa Real Madrid, Barcelona ja Atlético ovat muutaman pykälän muita korkeammalla ja voittavat kaikki pokaalit. On hyvin vaikeaa päästä heidän tasolleen ja varastaa heiltä joku pokaali, Monreal muistutti.

Monreal tiedostaa, miten valtava ottelu on kyseessä.

– Tämä ei ole vain yksi pokaali muiden joukossa. Tämä on elämämme suurin ottelu. Pelaamme jalkapalloa tällaisia otteluita varten. Tämä on kaikista tärkein ottelu, koska tämä merkitsee niin paljon kannattajille, seuralle ja meille pelaajille. Luonnollisesti yritämme voittaa finaalin.

Puolustajan mukaan Real Sociedadin kannattajat ovat puhuneet jo pitkään pelkästään ensi viikon finaalista.

– Kannattajat eivät muusta puhukaan. Kaikki antavat meille tukensa ja sanoo, miten meidän on voitettava ottelu ja se antaa meille hieman paineita, mutta tiedostamme sen, miten tärkeä ottelu on kyseessä.