Yksi kuluvan kauden hienoimmista ja suurimmista otteluista pelataan lauantaina Sevillassa.

Real Sociedad ja Athletic nimittäin iskevät yhteen viime kauden Copan finaalissa. Finaalia siirrettiin vuodella eteenpäin koronaviruspandemian vuoksi.

Seurat halusivat viivytellä finaalin kanssa mahdollisimman pitkään, jotta kannattajilla olisi mahdollisuus päästä katsomoihin, mutta niin ei lopulta tapahtunut.

Mundo Deportivo haastatteli Real Sociedadin Mikel Oyarzabalia finaalin alla. Oyarzabalille pokaalin voittaminen Real Sociedadissa on vielä toteutumaton unelma, mutta se voi muuttua viikonloppuna.

– Kaikki haluavat voittaa sen finaalin. Se on päivänselvää. Odotamme voittavamme lauantaina. Haluamme nostaa pokaalin ilmaan. Niin seuran sisällä kuin sen ulkopuolellakin ollaan hyvin innoissaan finaalista. Lauantaina meillä on mahdollisuus sanoa olevamme mestareita. Se on jokaisen unelma. Kasvattajaseurassa pokaalin voittaminen on jotain, josta olen aina unelmoinut. Taistelemme siitä kuolemaan asti.

Espanjalaiskonkari pitää Copan historiallista baskifinaalia uransa tärkeimpänä otteluna: ”Kannattajat eivät muusta puhukaan”

Oyarzabal haluaa voittaa finaalin etenkin Real Sociedadin kannattajille. Hyökkääjä tiedostaa, miten vaikeassa tilanteessa ihmiset ovat koronaviruspandemian asettamien haasteiden vuoksi.

– Mestaruuden voittaminen toisi kannattajillemme valtavasti iloa ja energiaa. He ovat eläneet yli vuoden vaikeissa olosuhteissa. Me jalkapalloilijat emme voi valittaa, koska teemme sitä, mistä pidämme ja meille maksetaan tästä paljon. Muut ovat hyvin vaikeassa tilanteessa. Teemme kaiken sen eteen, jotta voitamme.