Barcelonan keskikenttäpelaajalla Arturo Vidalilla on edessä yhdeksäs peräkkäinen sarjamestaruutensa, jos Blaugranan johto La Ligassa pitää loppuun asti.

Chilen maajoukkuetähti Vidalin, 33, mestaruusputki alkoi kaudella 2011-12 Juventuksessa, josta hän siirtyi Bayern Müncheniin kesällä 2015. Barcelonaan hän siirtyi ennen viime kautta.

La Liga on palaamassa koronaviruspandemian aiheuttamalta tauolta 11. kesäkuuta, kolme kuukautta sen jälkeen, kun se keskeytettiin. Barcelona johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Real Madridiin, kun jäljellä on 11 kierrosta.

Vidalilta kysyttiin, miltä tuntuisi voittaa yhdeksäs mestaruutensa putkeen.

– Monikaan pelaaja ei ole tehnyt sitä ennen, joten olen ylpeä itsestäni, kommentoi Vidal Goalin mukaan.

– Odotan todella innolla yhdeksänteni voittamista Barcelonassa, joten teen kovaa töitä, jotta voisin yrittää tehdä historiaa.

– 11 jäljellä olevaa ottelua ovat kuin 11 loppuottelua. Siitä tulee vaikea haaste, sillä Real Madrid on todella lähellä meitä, joten meidän on vain keskityttävä voittamaan jokaikinen peli ja valmistauduttava parhaamme mukaan myös Mestarien liigan jatkumista varten.

La Ligan joukkueet voivat aloittaa täysimittaisen joukkueharjoittelun ja pukuhuoneiden käytön maanantaina, mutta pelaajien tulee yhä noudattaa tarkkoja turvallisuusohjeita.

– Olen niin iloinen, kun olemme palanneet harjoituksiin. Viimeiset pari kuukautta eristyksessä ovat tuntuneet niin pitkiltä, sanoi Vidal.

– Tuntuu hyvältä olla taas kentällä joukkuekaverieni kanssa. Nämä ovat olleet erittäin vaikeat pari kuukautta, mutta nyt harjoittelemme taas, ja se tuntuu hyvältä.