Ei ole kovinkaan tavallista, että punaisen kortin saaneesta pelaajasta leivotaan ottelun suurin sankari. Sunnuntaina pelatussa Espanjan Supercupissa tämä on kuitenkin aika lähellä totuutta.

Álvaro Morata oli jo karata jatkoajan loppuminuuteilla maalintekoon, kunnes takaa tulivat tilanteeseen Fede Valverden pitkät koivet. Tilanne oli päivänselvä suoran punaisen paikka, joten Real Madrid joutui pelin loppusuoralla alivoimalle. Valverde otti kuitenkin ”luodin” oman joukkueensa puolesta, sillä Morata oli pääsemässä varmaan maalipaikkaan.

Kun uruguaylainen poistui kentältä, Real Madridin kannattajat taputtivat ja myös Atléticon valmentaja Diego Simeone antoi Valverdelle taputuksen niskaan. Simeone oli Valverden taktisesta kypsyydestä otettu ja kehuikin tätä myös pelinjälkeisessä haastattelussa.

– Se oli pelin tärkein tilanne. Sanoin hänelle (Valverdelle), että kuka tahansa olisi tehnyt hänen sijallaan samoin, Simeone totesi Movistarin haastattelussa Marcan mukaan.

[readmore from=Espanjan-Supercup]

– Luulen, että on erittäin järkeenkäypää antaa hänelle parhaan pelaajan palkinto, sillä Valverde voitti sillä tempulla tämän ottelun.

– Valverde teki siinä tilanteessa oikean ratkaisun joukkueensa kannalta. Hän esti meidän pääsevän ottelun mahdollisesti ratkaisevaan maalipaikkaan.