La Ligan tämän hetken yhdeksäs Valencia CF tiedotti maanantai-iltana uudesta vahvistuksesta ensi kauden joukkueeseensa. Valenciaan siirtyy tulevana kesänä Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuetoppari Jorge Sáenz. Sáenzin sopimus on viisivuotinen.

Sáenz siirtyy Valenciaan kakkosliigan Tenerifestä. Sáenz on Teneriffalta kotoisin ja on pelannut koko tähänastisen uransa kotisaarensa ylpeyden joukkueissa. Tenerife pidätti siirron yhteydessä 50 prosentin osuuden Sáenzin pelaajaoikeuksista, eli se nettoaa puolet Sáenzin mahdollisesta tulevasta siirtokorvauksesta, jos miehen matka jatkuu Valenciasta eteenpäin. Transfermarktin mukaan Valencia myös tilitti Tenerifelle pelaajasta noin 2 miljoonaa euroa.

22-vuotias Sáenz on jo Valencian toinen kesähankinta. Aiemmin seura oli kiinnittänyt niin ikään Segundasta Cádizin laitalinkin, Sáenzin ikätoveri Manu Vállejon. Vallejo on Transfermarktin arvioissa Segundan markkina-arvoltaan arvokkain pelaaja, ja Valencia maksoi miehestä 5,5 miljoonaa euroa.

190-senttinen Sáenz on pelannut Tenerifen edustusjoukkueessa jo 104 ottelua. Niissä hän on viimeistellyt viisi maalia. Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa hän on pelannut kaksi ottelua.