Kun Espanjan pelaajayhdistys AFE kuuli La Ligan suunnitelmista pelata jo tällä kaudella sarjapeli Yhdysvalloissa, oli pelajaayhdistyksen ensireaktio syvä tuohtumus. Jopa lakolla uhkailtiin, sillä pelaajayhdistys piti sietämättömänä, että moista suunniteltiin konsultoimatta asiassa lainkaan pelaajia.

Tiistaina asiat olivat kuitenkin jo edenneet niin pitkälle, että La Liga, Girona ja Barcelona jättivät yhdessä Espanjan jalkapalloliitolle anomuksen ottelun pelaamisesta Miamissa. Välitön lakon uhka oli ainakin toistaiseksi väistynyt, mutta jotainhan pelaajayhdistyksen lepyttämiseksihän piti tarjota.

AS:n mukaan La Ligan ja AFE:n maanantaisessa tapaamisessa tehtiin sellainen kädenojennus, että tulevaisuudessa sopimuksettomille pelaajille aiotaan tarjota näyteikkuna Yhdysvalloissa. 25 ”vapaalle agentille” voidaan tarjota 15 päivän mittainen matka Miamiin ja New Yorkiin esittelemään taitojaan potentiaalisille työnantajille.

[readmore from=usan-la-liga-peli]

Sopimukseen kuuluu, että 25 pelaajaa voivat vierailla yhdysvaltalaisten ammattilaisjoukkueiden luona, tutustua kaupunkeihin sekä osallistua yhteisille englannin kielen oppitunneille. 15 päivän aikana näille järjestetään kahdeksat harjoitukset sekä neljä ottelua ammattilaisjoukkueita vastaan.

AFE:n vastausta ehdotukseen odotetaan ensi viikon alkuun mennessä.