Sport: Barcelona kehottanut hylkiöpuolustajaansa etsimään itselleen uuden työnantajan – aivan ongelmatonta se ei silti ole

© Kuva: Getty Images

Vielä kesällä 2018 toppari Samuel Umtitin, 27, urakehitys näytti erinomaiselta. Maailmanmestaruuden hän saavutti Ranskan avauskokoonpanossa, voittomaali oli tullut Belgiaa vastaan välierissä ja Barcelonan kanssa hän sai solmittua viisivuotisen jatkopahvin, johon sisältyi 500 miljoonan euron ulosostohinta.

Samana kesänä Barcelona hankki kuitenkin hänen tulevan maajoukkuetoverinsa Clément Lenglet’n, 25, ja kaikki on ollut siitä lähtien jyrkkää alamäkeä. Ottelumäärät ovat etenkin reistailevan polven myötä kutistuneet Umtitilla alle puoleen, hänen markkina-arvonsa on romahtanut kauden 2014–15 tasolle, eikä Didier Deschamps ole soitellut hänelle enää kahteen vuoteen.

Eric Garcían, 20, tulo tarkoittaa nyt, että Barcelonalla on Umtitin lisäksi jo viisi keskuspuolustajaa ensi kaudeksi: García, Ronald Araújo, Lenglet, Gerard Piqué ja Óscar Mingueza. Barcelona ei Umtitia tähän remmiin enää mukaan haluaisi laskea.

Seura on Sportin kertoman mukaan tiedottanut Umtitille, että tämä voisi hyvillä mielin aloittaa uuden seuran etsimisen. Toinen väistämätön vaihtoehto on katsoa Barcelonan otteluja vuoden ajan katsomosta, koska taso ei enää ole riittämässä kentälle.

Umtitin jatkuvat loukkaantumiset ja hinta-laatusuhteeltaan epäedullinen palkka (bruttona 12 miljoonaa euroa) vaikeuttavat kuitenkin hänen vuokraamistaan/myymistään. Kaiken lisäksi Mundo Deportivo uutisoi aiemmin, ettei Umtitilla ole minkäänlaista aikomusta siirtyä muualle, vaikka peliaikaa ei ensi kaudella tulisikaan järin paljon. Päättyneellä kaudella hän pääsi esiintymään avauskokoonpanossa kuusi kertaa. Paljolti hänen takiaan Barcelona oli tippua Copa del Reyn välierissä Sevillalle.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.