Barcelona on julkaissut kotisivuillaan kauden 2021-2022 toisen uuden pelaajavahvistuksensa. Maanantaina tiedotettiin Sergio Agüeron hankinnasta, ja tiistaina vuorossa oli 20-vuotias keskuspuolustaja Eric García. Kummastakaan pelaajasta ei maksettu siirtokorvausta.

García palaa takaisin kasvattajaseuraansa Manchester Citystä, jossa hän vietti edelliset kaksi kautta. Barcelonan twiittisaatteessa lukeekin vapaasti suomennettuna ”oma koti kullan kallis”.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
¡Hogar, dulce hogar!

García liittyy Barcelonan vahvuuteen pitkällä viisivuotisella sopimuksella. Hänen sopimuksensa ulosostopykälä on massiiviset 400 miljoonaa euroa.

García on pelannut Manchester Cityn edustusjoukkueessa yhteensä 19 valioliigaottelua, joista kuusi tällä kaudella. Tehomerkintöjä hänelle ei ole kirjattu. 380 valioliigaminuutin lisäksi García pelasi tällä kaudella myös kolmessa Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa.

[readmore from=Garcia-Eric]

Niukasta peliajastaan huolimatta García vakiinnutti tällä kaudella paikkansa myös Espanjan A-maajoukkueessa. Hän debytoi maajoukkueessa syyskuussa, ja lunasti paikan myös Espanjan EM-kisajoukkueeseen yhteensä seitsemän maaottelun kokemuksellaan.

Eric Garcían ensimmäinen lehdistötilaisuus Barcelonan edustusjoukkueen pelaajana pidetään tiistaina kello 15.30 Suomen aikaa.