Barcelonan pokaalinmetsästys tällä kaudella sai keskiviikkona kolhun, kun se taipui Copa del Reyn välierien avausosassa Sevillalle maalein 0-2 (lue raportti). Vielä pari ei silti ole taputeltu, sillä välierät pelataan aiemmista vaiheista poiketen kaksiosaisina. Toinen osa pelataan Camp Noulla 3. maaliskuuta.

Ikävällä tavalla esillä oli Barcelonan keskuspuolustuksessa pelannut Samuel Umtiti. Sevillan avausmaalissa Jules Koundé eteni liian helposti Umtitin viereltä maalintekoon, ja toisella puoliajalla 27-vuotias toppari mokasi Barcelonan paitsioansan, kun Ivan Rakitic pääsi viimeistelmään loppunumeroiksi 2-0.

Vaisusta ottelusta huolimatta päävalmentaja Ronald Koeman ei syyllistänyt Umtitia tappiosta.

– Jätimme ensimmäisessä maalissa runsaasti tilaa. Ei vain puolustuksessa, vaan keskikentältä lähtien, Koeman sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Toisessa maalissa emme tehneet hyvää työtä paitsioansan rakentamisessa. Umtiti oli ottelussa hyvä. Hän teki virheitä niin kuin kaikki muutkin tekevät.

– Se kuuluu jalkapalloon. Ei olisi reilua syyttää häntä. Me kaikki häviämme ja me kaikki voitamme yhdessä.

[readmore from=Umtiti-Samuel]

Umtitilla on ollut viime vuosina Barcelonassa vaikeaa. Hän pelasi viime kaudella vain 18 ottelua osin loukkaantumisistakin johtuen. Ranskalaista on viety huhuissa ainakin viime kesänä takaisin miehen vanhaan seuraan Lyoniin. Tammikuussa puolestaan Liverpool harkitsi tiettävästi Umtitin hankintaa, mutta mies itse ei halunnut lähteä Barcelonasta.

Tällä kaudella Umtiti pelasi ensimmäisen ottelunsa vasta joulukuussa polvivammasta toivuttuaan, mutta viime aikoina peliaikaa on tullut mukavasti. Hän on ollut Barcelonan avauskokoonpanossa viimeisistä kuudesta ottelusta viidessä.

Lähde: Goal