Kun Samuel Umtiti saapui FC Barcelonaan kesällä 2016, vaikutti kyseessä olevan johtohahmo, joka tulisi kuulumaan joukkueen puolustuksen avainpelaajiin seuraavan kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä tilanne kuitenkin näyttää siltä, että 26-vuotias toppari tullaan myymään kesän siirtomarkkinoilla.

Umtitin ura Camp Noulla alkoi fantastisesti. Paljosta kertoo muun muassa sen, että jatkosopimuksen allekirjoittaessaan hänen ulosostoklausuulinsa nostettiin varmuuden vuoksi 500 miljoonaan euroon.

Ongelmat kuitenkin alkoivat vuonna 2018, jolloin polvivammat astuivat Umtitin elämään. Tuosta alkaen ranskalaispelaajalla on ollut vaikeuksia palata aiemmalle tasollaan ja paikka avauskokoonpanossakin tuntuu karanneen lopullisen oloisesti maanmies Clement Lengletille.

Barcelona on malttanut antaa Umtitille aikaa päästäkseen takaisin parhaaseen iskuun, mutta nyt kärsivällisyys on loppumassa, sillä Sport uutisoi, että seura haluaa päästä hänestä eroon kesällä. Ainakin Manchester United on kiinnostuneiden joukossa.