Sevilla ei ole vielä aloittanut La Liga -kauttaan, koska sen europelikausi venyi mahdollisimman pitkäksi ja onnelliseksi. Sevilla kukisti Eurooppa-liigan loppuottelussa Interin ja avaa sarjakautensa vasta sunnuntaina sarjanousija Cádizin vieraana.

Torstai-iltana kello 22 pelattava UEFA Supercupin loppuottelu on siis samalla Sevillan kauden avauspeli. Eurooppa-liigan mestari saa ottelussa tuttuun tapaansa vastaan Mestarien liigan voittajan Bayern Münchenin. Budapestissa Puskàs Arènalla pelattavaa ottelua voi seurata C Morelta tai ilmaiskanava Subilta.

Ottelu on erikoinen sikälikin, että se on ensimmäinen UEFA:n alainen peli sitten maaliskuun, johon päästetään katsojia. Stadionin kapasiteetista on päätetty myydä yleisölle 30 prosenttia, eli kaikkiaan 20 000 lippua.

Budapest kuuluu kuitenkin juuri nyt koronapandemian korkean riskin alueisiin, joten muun muassa Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder kehottikin Bayern-faneja olemaan matkustamassa Unkariin. Lehtitietojen mukaan kumpikaan joukkue ei käyttänytkään koko sille ojennettua lippukiintiötä. Sevillan faneja on Budapestiin tiettävästi matkustanut noin 500 ja Bayernin faneja vajaat 2 000.

Sevillan valmentaja Julen Lopetegui suhtautuu illan vastustajaan suurella kunnioituksella.

– Euroopan Supercupia ei pääse pelaamaan joka päivä, ja vielä vähemmän Bayernin kaltaista suurseuraa vastaan. Bayern voitti Bundesliigan, Saksan Cupin ja Mestarien liigan mahtavassa vireessä, Lopetegui muistutti UEFA:n kotisivujen haastattelussa.

– Bayernilla on mahtava joukkue, jossa on paljon yksilötaitoa. Heidän valmentajansa (Hansi Flick) ansaitsee tunnustusta siitä tavasta, miten hän käänsi joukkueen kurssin, loi sille vahvan identiteetin ja sai joukkueen työskentelemään joukkueena.

– Kohtaamme maailman tämän hetken parhaan joukkueen, mutta emme heitä pyyhettä kehään. Kunnioitamme Bayernia suuresti, mutta mekin olemme ylpeä, kunnianhimoinen ja intohimoinen ryhmä. Tavoitteemme on antaa pelissä hyvä kuva itsestämme. Ei se helppoa olemme, mutta toivomme tietysti sitä, Lopetegui lisäsi.

Sevilla on hankkinut kesän aikana neljä merkittävää vahvistusta: Gironasta tulleen maalivahti Bonon, Sporting Lissabonista saapuneen laitapakki Marcos Acuñan, keskikenttäpelaaja Óscar Rodríguezin sekä tietysti Barcelonasta Sevillaan palanneen Ivan Rakiticin. Joukkueen pelitapa on Lopeteguin mielestä kuitenkin pääpiirteittäin sama kuin viime kaudellakin.

[readmore from=Sevilla]

– Olemme olleet joukkue, jota vastaan on tehty vähän maaleja, vaikka olemmekin pelanneet hyvin hyökkäysvoittoisesti. Yritämme aina löytää tilaisuuden vastahyökkäyksiin ja pystyä samaan aikaan puolustamaan alueemme ulkopuolella. Olemme ottaneet riskejä, mutta olemme ottaneet niitä hyvin vastuullisesti.

Sevilla on voittanut Eurooppa-liigan ennätykselliset kuusi kertaa, joten se pelaa tänään myös kuudennessa UEFA Super Cupissaan. Ainoa voitto on vuodelta 2006, jolloin se kukisti ottelussa Barcelonan. Sitä ovat seuranneet tappiot AC Milanille (2007), Real Madridille (2014), Barcelonalle (2015) ja jälleen Real Madridille (2016).

Lähde: AS