Atlético Madrid voitti keskiviikkona Real Madridin UEFA Super Cupissa 4-2 jatkoajan jälkeen. Ottelu pelattiin Viron Tallinnassa A. Le Coq Arenalla.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📝 Once inicial para la Supercopa de Europa. #RMSuperCup

Atlético de Madrid

@Atleti
🏧👥 | ALINEACIÓN
¡Con estos ONCE rojiblancos, coraje y corazón, salimos hoy en la #SuperCup!
¡ATLEEEEEEEEEEEEETI! 🔴⚪🔴
#RealMadridAtleti #AúpaAtleti

Pelissä nähtiin todellinen salama-alku, sillä ensimmäinen osuma syntyi jo ensimmäisellä minuutilla. Atléti-kippari Diego Godín lähetti pitkän pallon kohti Diego Costaa, joka vei pääpallon Sergio Ramosilta.

Los Blancosin puolustus jäi nuolemaan näppejään myös kakkospallossa, ja Costa puski pelivälineen rangaistusalueelle. Atléti-kärki ajautui jo todella pieneen kulmaan, mutta onnistui laukomaan voimakkaan vedon, joka yllätti Real-vahti Keylor Navasin.

MisterChip (English)

@MisterChiping
The goal of Diego Costa (at 49 seconds) is the earliest ever scored by a player in ANY EUROPEAN FINAL. Overcomes the goal of Paolo Maldini (51 seconds) in the final of the European Cup of the year 2005 (Milan 3-3 Liverpool in Istanbul) #SuperCup

Maalin jälkeen peli siirtyi Real Madridin haltuun. Valkopaidat olivat saada palkinnon hyvästä jaksostaan reilun 15 minuutin jälkeen. Marcelo keskitti vasemmalta laidalta ja Marco Asensio jatkoi pallon kantapäällään ovelasti maalille. Syötölle ei kuitenkaan löytynyt jatkajaa, vaikka pallo matkasi vaarallisesti maalin ohi.

Hetken kuluttua Realin maali oli kuitenkin tosiasia. Gareth Bale jätti oikealla laidalla Atléticon puolustajat kauas taakseen ja pääsi keskittämään. Maalilla Karim Benzema ennätti pallolle ensimmäisenä ja puski sen verkkoon.

OptaFranz

@OptaFranz
6 - The last 6 European goals by #RealMadrid have been scored by Karim #Benzema and Gareth #Bale. CRwho? #RMAATL #Supercup2018

Real Madridilla oli mainio mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Bale kiihdytti tällä kertaa vasemmalla laidalla varjostajiltaan karkuun. Hän pelasi loistavan syötön poikki kentän Asensiolle, joka jäi kuitenkin empimään ratkaisunsa kanssa. Asensio petasi paikan vielä Benzemalle, joka kuskasi kuitenkin pallon suoraan puolustajien jalkoihin.

Seuraavaksi helisemässä oli Realin puolustus. Atléti pääsi hyökkäämään kahdella kahta vastaan, ja Antoine Griezmann yritti vapauttaa Costan läpiajoon. Puolustuksen apuun saapunut Asensio kaatoi kuitenkin Costan ja sai tempustaan keltaisen kortin. Fiksu rike.

Tauolle mentäessä maalintekoyritykset olivat Real Madridin hyväksi 6-3.

Toinen jakso lähti varsin maltillisesti käyntiin. Molemmat joukkueet yrittivät edetä hyökkäyksiin, mutta murtautuminen maalipaikoille tuotti vaikeuksia.

Tunnin tienoilla epäonni koetteli Atlético Madridia. Juanfran pelasi kulmapotkutilanteessa palloa kädellään, ja tilanteesta vihellettiin pilkku. Pallon taakse asteli Ramos, joka upotti pelivälineen oikeaan alakulmaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
2-1 Madrid-Atlético Minuto 62. Gol de penalti de Sergio Ramos, que vuelve a marcar en Supercopa de Europa (ya lo hizo ante el Sevilla en 2016).

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilu kymppi, kun Real joutui maksamaan huolimattomasta pelaamisestaan. Los Blancos ei millään saanut purettua palloa pois omalta alueeltaan. Juanfran pelasi pallon rangaistusalueelle Ángel Correalle, joka taituroi pienessä tilassa syötön maalin eteen. Costa pääsi siirtämään pelivälineen lähietäisyydeltä verkkoon.

WhoScored.com

@WhoScored
GOAL Real Madrid 2-2 Atletico

Diego Costa has only scored four career goals against Madrid, but three of those have now come in finals

Follow the action live -- whoscored.com/Matches/127997…

Costa sai mahdollisuuden ratkaista pelin aivan viimeisillä minuuteilla, kun Correa petasi hänelle paikan boksin tuntumaan. Costa otti kuitenkin yhden kosketuksen liikaa sivulle, ja tilanne kuivui kasaan.

Lisäaikaa annettiin kolme minuuttia, ja Real Madrid oli lähellä varastaa voiton viimeisellä hyökkäyksellä. Valkopaidat etenivät muutamalla syötöllä syvälle Atléticon puoliskolle. Bale tarjoili keskityksen Marcelolle, joka haki ratkaisua akrobaattisella yrityksellä, mutta epäonnistui laukauksessaan.

90 minuutin jälkeen tilanne oli 2-2. Maalintekoyritykset Realin hyväksi 11-5.

Jatkoaika lähti käyntiin Real Madridin hallinnassa, mutta Atléti hyödynsi käytännössä ensimmäisen paikkansa. Costa oli jälleen piikki Realin puolustuksen lihassa ja onnistui taistelemaan pallon Thomas Parteylle, joka keskitti pallon pilkulle. Hyökkäystä oli päättämässä Saúl Ñíguez, joka latasi upean volleyn verkkoon.

Real ei millään tuntunut pääsevän Atléticon – tai varsinkaan Costan – tahtiin mukaan. Costa sysäsi vasemmalla laidalla Dani Carvajalin kimpustaan ja syötti keskustaan Vitololle, joka jatkoi pallon ykkösellä Kokelle. Atléti-kasvatti ei aikaillut ratkaisunsa kanssa, vaan sijoitti pallon tyylikkästi maaliin.

Los Colchonerosille tarjottiin vielä mahdollisuutta ratkaista ottelu lopullisesti, kun Real Madridin lyhyt vapaapotkukuvio päättyi pallonmenetykseen. Correa pelasi pallon Thomasille, joka lähti harppomaan kohti Realin maalia, mutta ghanalainen sotkeutui omiin jalkoihinsa ja kaatui. Jatkoajan ensimmäinen puolikas päättyi heti sen jälkeen.

Viimeisen 15 minuutin ajan Atlético keskittyi tyrehdyttämään Realin hyökkäyksiä ja kuluttamaan aikaa, missä se myös onnistui.