Espanjan jalkapalloliitto ilmoitti UEFA:lle torstaina ensi kauden europeleihin osallistuvat seurat, jos kuluvaa kautta ei päästä jatkamaan koronaviruspandemian seurauksena.

Liiton mukaan sarjataulukon ensimmäiset neljä seuraa, eli Barcelona, Real Madrid, Sevilla ja Real Sociedad osallistuisivat Mestarien liigaan.

Viides ja kuudes, eli Getafe ja Atlético menisivät Eurooppa-liigaan ja Copan finaaliin selviytynyt Athletic osallistuisi madridilaiskaksikon tapaan Eurooppa-liigaan.

La Liga julkaisi torstai-iltana tiedotteen, jossa se kertoi, ettei aio suostua jalkapalloliiton suosituksiin. La Ligan perusteluina oli muun muassa se, ettei La Liga ole jalkapalloliiton omistama tai pyörittämä kilpailu ja ensi kauden europeleissä pelaavat ne seurat, jotka ovat sarjataulukossa europelisijoituksilla 38:nnen kierroksen jälkeen.

Espanjan jalkapalloliiton ehdotuksen myötä Atlético jäisi ensimmäistä kertaa ulos Mestarien liigasta Diego Simeonen joulukuussa 2011 alkaneen valtakauden aikana. Copen mukaan UEFA kutsuisi Atléticon kuitenkin mukaan, jos kuluva kausi keskeytettäisiin.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
💥 Informa Juan Antonio Alcalá

🏆 El Atlético de Madrid jugará la próxima @ChampionsLeague por invitación si @LaLiga se cancela y se queda fuera

🆚 La @UEFA tendrá en cuenta que fue finalista en 2014 y 2016

📌 Es el único equipo español clasificado para cuartos este año