La Ligan presidentti Javier Tebas on ehdolla Englannin Valioliigan uudeksi toimitusjohtajaksi, kertoo Telegraph.

Vuodesta 2013 lähtien La Ligan johdossa toiminut Tebas, 56, on jo toinen nimi, joka on yhdistetty viime viikkoina Valioliigan pomon pestiin. Valioliiga tavoitteli tehtävään epäonnistuneesti kahden tv-yhtiön johtajaa, Discoveryn Susanna Dinnagea ja BBC:n Tim Davieta.

Welcome to Yorkshire -matkailuyhtiön toimitusjohtaja Sir Gary Verity on tiettävästi myös keskustellut Valioliigan kanssa toimitusjohtajan paikasta.

Viime vuonna Tebas solmi yhdysvaltalaisten promoottorien kanssa diilin, jonka tarkoitus oli viedä La Ligan otteluita pelattavaksi Pohjois-Amerikkaan. Barcelonan ja Gironan oli määrä pelata pääsarjaottelu Miamissa jo ensi kuussa, mutta Espanjan jalkapalloliitto esti aikeet. Ideaa vastustivat myös Espanjan ammattijalkapalloilijoiden yhdistys sekä kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa.

Telegraphin mukaan Valioliigan nimeämiskomitea on pyytänyt jokaista sarjan 20 seuraa ehdottamaan mielestään hyviä kandidaatteja liigan toimitusjohtajan paikalle.

La Liga ilmoitti tiedotteessaan, että Tebasilla on yhä sopimus sen kanssa ja että hän on tyytyväinen tilanteeseensa Espanjassa.