La Ligan viikonloppukierroksella nähtiin todella erikoinen tilastokummajainen. Sarjan kärkipaikalle nousi Real Betis, vaikka se hävisi lauantain ottelunsa dramaattisten vaiheiden jälkeen Real Madridille 2-3. Viimeksi ja tähän saakka ainoan kerran pelinsä hävinnyt joukkue oli noussut La Ligan kärkipaikalle vuonna 1950.

Outo käänne selittyy sillä, että sunnuntaiaamuna sarjaa johtanut Granada taipui vieraissa Atlético Madridille peräti numeroin 1-6. Näin Real Betis nousi maalieron turvin Granadan ohi ykköseksi.

Sarjataulukko valehtelee sikäli, että monet joukkueista ovat pelanneet jo kolme ottelua, mutta voitolla kauden aloittaneet Atlético Madrid, Barcelona ja Sevilla vasta yhden. Vähintään kaksi ottelua pelanneista joukkueista puhtaalla pelillä ei jatka enää mikään.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El @RealBetis es el nuevo líder de La Liga. ASCIENDE al primer puesto en una jornada en la que ha perdido su partido (2-3 contra el Real Madrid).

Solo hay UN PRECEDENTE en TODA la historia del campeonato español. Le sucedió al Atlético el 05.03.1950, tras perder en Les Corts 🤯

Atléticon sarja-avauksessa suurimman huomion sai Barcelonasta viime viikolla saapunut Luis Suárez. 33-vuotias uruguaylainen tuli debyytissään kentälle 70. peliminuutilla eikä ehtinyt huhkia Atléticon paidassa kuin alle minuutin, kun hän jo syötti Marcos Llorenten maalintekoon.

Suárezin mahtava ilta täydentyi, kun hän teki maalit joukkueelleen ajassa 85′ ja 90’+3. Kaksi maalia ja yksi maalisyöttö 24 minuutissa oli hyökkääjältä mahtava aloitus uudessa seurassa. Päälle Suárez hankki Barcelonalle rankkarinkin, mutta sen joukkueelta vei lopulta pois VAR-tarkistus.

ATM 6-1 GRA (FT) - Os resumo el partido del pistolero: 2 goles y 1 asistencia (y un penalti provocado que anuló el VAR). Todo en 24 minutos. Le ha faltado hacer el pino con las orejas.

Suárez tunnetaan myös nimellä ”El Pistolero”, eli suomeksi ”Revolverisankari”. Hän onkin usein ”puhallellut savuja pyssynsä piipusta” maaleja tuulettaessaan.

Sunnuntaina Suárez osoitti jälleen olevansa kenties ”lännen nopein vetäjä”. Hän tarvitsi avausmaalinsa Atléticossa vain 15 minuuttia, ja jatkoi siten samaa rataa kuin aikoinaan myös Liverpoolissa ja Ajaxissa. Myös niissä avausosuma syntyi alle yhden puoliajan aikana.

Ainoastaan Barcelonassa – josta Suárez parhaiten muistetaan – hän tarvitsi ensimmäiseen maaliinsa enemmän aikaa. Barcan paidassa Suárezin avausmaaliin kului 571 minuuttia eli yli kuuden kokonaisen pelin verran.

Gracenote Live

@GracenoteLive
⚽ - First league goal for @LuisSuarez9 per team

15 min - @Atleti
571 min - FC Barcelona