Luis Suárezin maine revolverisankarina lujittuu – La Ligan kärkeen nousi kierroksen pelinsä hävinnyt joukkue

© Kuva: Getty Images

La Ligan viikonloppukierroksella nähtiin todella erikoinen tilastokummajainen. Sarjan kärkipaikalle nousi Real Betis, vaikka se hävisi lauantain ottelunsa dramaattisten vaiheiden jälkeen Real Madridille 2-3. Viimeksi ja tähän saakka ainoan kerran pelinsä hävinnyt joukkue oli noussut La Ligan kärkipaikalle vuonna 1950.

Outo käänne selittyy sillä, että sunnuntaiaamuna sarjaa johtanut Granada taipui vieraissa Atlético Madridille peräti numeroin 1-6. Näin Real Betis nousi maalieron turvin Granadan ohi ykköseksi.

Sarjataulukko valehtelee sikäli, että monet joukkueista ovat pelanneet jo kolme ottelua, mutta voitolla kauden aloittaneet Atlético Madrid, Barcelona ja Sevilla vasta yhden. Vähintään kaksi ottelua pelanneista joukkueista puhtaalla pelillä ei jatka enää mikään.

Atléticon sarja-avauksessa suurimman huomion sai Barcelonasta viime viikolla saapunut Luis Suárez. 33-vuotias uruguaylainen tuli debyytissään kentälle 70. peliminuutilla eikä ehtinyt huhkia Atléticon paidassa kuin alle minuutin, kun hän jo syötti Marcos Llorenten maalintekoon.

Suárezin mahtava ilta täydentyi, kun hän teki maalit joukkueelleen ajassa 85′ ja 90’+3. Kaksi maalia ja yksi maalisyöttö 24 minuutissa oli hyökkääjältä mahtava aloitus uudessa seurassa. Päälle Suárez hankki Barcelonalle rankkarinkin, mutta sen joukkueelta vei lopulta pois VAR-tarkistus.

Suárez tunnetaan myös nimellä ”El Pistolero”, eli suomeksi ”Revolverisankari”. Hän onkin usein ”puhallellut savuja pyssynsä piipusta” maaleja tuulettaessaan.

Sunnuntaina Suárez osoitti jälleen olevansa kenties ”lännen nopein vetäjä”. Hän tarvitsi avausmaalinsa Atléticossa vain 15 minuuttia, ja jatkoi siten samaa rataa kuin aikoinaan myös Liverpoolissa ja Ajaxissa. Myös niissä avausosuma syntyi alle yhden puoliajan aikana.

Ainoastaan Barcelonassa – josta Suárez parhaiten muistetaan – hän tarvitsi ensimmäiseen maaliinsa enemmän aikaa. Barcan paidassa Suárezin avausmaaliin kului 571 minuuttia eli yli kuuden kokonaisen pelin verran.

Pelin jälkeen Suárez myhyili tietysti tyytyväisyyttään onnistuneeseen debyyttiin Atléticossa.

– Olen hyvin iloinen debyytistä ja kolmesta pisteestä. Jos voi auttaa joukkuetta maaleilla, sitä on aina tyytyväinen, Suárez totesi Movistarin haastattelussa.

– Joukkue (Barcelona) tarvitsi tällä hetkellä raikasta ilmaa. On tärkeää hyväksyä se. Saavuin seuraan, joka on toivottanut minut erinomaisesti tervetulleeksi, ja jossa tunnelma on ollut alusta lähtien hyvä. Se näkyy myös kentällä.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.