Hallitseva mestari Real Madrid avasi voittotilinsä kuluvan kauden La Ligassa lauantaina, kun se kohtasi myöhäisillan kamppailussa vieraskentällä Real Betisin. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta Los Blancosille 3-2.

Kotijoukkue aloitti kamppailun vahvasti, mutta vieraat kuitenkin onnistuivat maalin teossa ensin, kun Federico Valverde onnistui Karim Benzeman loistavasta tarjoilusta vartin pelin jälkeen.

Betis loi avausjakson vaarallisemmat paikat, ja se iski tasoitusosuman 35. minuutilla Aïssa Mandin puskulla. Pari minuuttia myöhemmin William Carvalho vei kotijoukkueen johtoon laukauksella etukulmaan.

Madridilaiset saivat ikäviä uutisia jakson lisäajalla, kun Toni Kroos jouduttiin ottamaan vaihtoon. Saksalainen sai ilmeisesti taklaustilanteessa aiemmin iskun nilkkaansa, eikä lopulta pystynyt enää jatkamaan ottelua.

Vieraat tulivat tasoihin heti toisen jakson alussa. Dani Carvajal keskitti pallon boksin sisään, ja Emerson ohjasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin.

Ottelu sai uuden käänteen vajaan tunnin pelin jälkeen, kun Emerson ajettiin punaisen kortin myötä suihkun puolelle. Hän kaatoi läpiajossa olleen Luka Jovicin alimpana miehenä, ja VAR-tarkastuksen jälkeen tuomiona oli ulosajo.

Videotarkastus näytteli isoa roolia myös ottelun ratkaisseessa osumassa. Vieraat saivat VAR-tarkastuksen jälkeen rangaistuspotkun, kun pallo osui Betis-puolustaja Marc Bartraa käteen. Osuma tapahtui kuitenkin Bartran kaatuessa maahan, eikä sitä voida pitää tahallisena, joten tuomio oli vähintäänkin kyseenalainen.

Pilkulta pallon laittoi verkon perukoille totuttuun tapaan Sergio Ramos. Tällä kertaa espanjalaispuolustaja chippasi pallon ”panenkalla” maalin keskelle. Lisäosumia kamppailussa ei enää nähty.