Juuri nyt: Päävalmentaja kommentoi Real Madridin kriisiä, tapaus Iscoa ja Balen loukkaantumista

© Kuva: Getty Images

Real Madridille viimeiset puoli vuotta ovat olleet haastavaa aikaa.

Zinédine Zidane yllättäen astui syrjään voitokkaan Mestarien liiga -finaalin jälkeen. Tilalle palkattiin Julen Lopetegui, mikä aiheutti valtavan kohun ja Lopetegui sai lähes välittömät potkut Espanjan maajoukkueesta. Lisäksi Cristiano Ronaldo vaihtoi kesällä Juventukseen.

Lopetegui ei kauan lauteilla pysynyt. Real Madrid on kompuroinut pelillisesti ja tuloksellisesti koko syksyn ajan. La Ligassa joukkue neljäntenä ja vaikka Mestarien liigassa irtosi lohkovoitto, Real koki europelihistoriansa suurimman kotitappion TsSKA Moskovaa vastaan aiemmin tällä viikolla.

Heti pelin jälkeen Realin nykyinen päävalmentaja Santiago Solari otti vastuun rumasta tappiosta. Hetki sitten Solari astui uudestaan lehdistön tentattavaksi.

– Kaikkien näiden voitettujen pokaalien ja legendoiksi nousseiden pelaajien jälkeen, miten emme vieläkään usko Real Madridiin? Solari ihmetteli.

– Jatkuva liioittelu Real Madridin suhteen on jokseenkin kornia. Madrid on voittanut neljä viimeisestä viidestä Mestarien liigasta. Olemme yhä mukana kaikissa kilpailuissa tällä kaudella.

– Jalkapallo on kilpailulaji. Kaikilla on hyviä ja huonoja hetkiä. Historia osoittaa, että Madridilla on pitkällä aikavälillä ollut enemmän hyviä kuin huonoja hetkiä.

”Hän on aikuinen mies”

Solarin ajanjaksoa on leimannut vahvasti tapaus Isco. Pelintekijä oli Lopeteguille tärkeä pelaaja, mutta hän on pudonnut Solarin alaisuudessa penkille ja jopa katsomoon.

Tuorein välikohtaus nähtiin TsSKA:ta vastaan, kun Bernabéu vihelsi Iscolle. Isco vastasi huutamalla takaisin yleisölle.

– Sain sen käsityksen, että hän olisi protestoinut kulmapotkua tai rikettä. En tiedä. Ymmärrän, että [lehdistö] keskittyy välillä tällaisiin asioihin, mutta meidän on keskityttävä ihan muihin juttuihin, Solari sanoi.

– Hän [Isco] on aikuinen mies. Hän on ammattilainen, joka on tarjonnut rutkasti iloa tälle seuralle. Valmentajalle ikävin asia on valita, ketkä pääsevät pelaamaan, ketkä istuvat penkillä ja ketkä joutuvat katsomoon.

Entä Bernabéun yleisön vihellykset?

– Kuulin myös taputuksia. Fanit ilmaisevat itseään ja sitä on kunnioitettava. Me toivomme aina kannustusta faneilta.

Solari kommentoi myös Gareth Balen loukkaantumista TsSKA-ottelussa. Pelaaminen lauantaina Rayo Vallecanoa vastaan on ilmeisen epävarmaa.

– Kyse ei ole levosta tai sen puutteesta, vaan nilkasta. Katsotaan, miten hän toipuu.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää