Spekulointi La Ligan nousukarsintojen kohtalosta jatkuu edelleen. Soppa alkoi porista, kun Fuenlabradan päätöskierroksen ottelu Deportivo La Coruñaa vastaan jouduttiin perumaan Fuenlabradan useiden koronatartuntojen vuoksi.

Torstaina asiaa tutkinut tuomari esitti, että Fuenlabrada tuomitaan häviämään ottelu maalein 0-3. Syynä tähän olivat epäilyt siitä, että seurajohto tiesi joukkueen sisäisistä koronatartunnoista, muttei kertonut asiasta pelaajille, tuomareille tai valmennusjohdolle, vaan joukkue matkusti A Coruñaan asiasta tietämättä.

Jos esitys hyväksyttäisiin, menisi neljäs paikka nousukarsinnoissa Elchelle. Nyt Mundo Deportivo kuitenkin kertoo, että Espanjan jalkapalloliiton kilpailuvaliokunta ei tule hyväksymään tuomarin esitystä.

Tuomarin esityksen mukaan Fuenlabrada oli toiminnallaan vaarantanut pelaajien terveyden ja kilpailun riippumattomuuden. Se ei olisi kykeneväinen pelaamaan peruttua ottelua ja kaiken lisäksi vastustajalla, sarjasta pudonneella Deportivo La Coruñalla ei olisi pelissä enää mitään panosta.

[readmore from=Segunda]

Kilpailuvaliokunnan mukaan perustelut eivät kuitenkaan ole riittäviä eikä se aio esitystä hyväksyä. Näin Elchen paikka sarjan kuudentena on edelleen epävarma ja karsintojen kohtalo auki.

Varmuudella nousukarsintoihin ovat jo selviytyneet Real Zaragoza, Alméria ja Girona.